OPERATIVNI TIM POLICIJE KREĆE U AKCIJU - Volim Podgoricu

OPERATIVNI TIM POLICIJE KREĆE U AKCIJU

 

Operativni tim za suzbijanje krivičnih djela u privrednoj djelatnosti održao je danas sastanak u prostorijama Uprave policije. Operativni tim, kojim rukovodi pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, a čiji su članovi službenici Uprave policije, Uprave carina, Poreske uprave i Uprave za inspekcijske poslove, donio je zaključke o aktivnostima koje će sprovesti u narednom periodu.

Konstatovano je da je neophodna brza i neposredna razmjena informacija među članovima Operativnog tima, kako bi otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotreba u privrednoj djelatnosti a posebno utaje poreza, ilegalnog prometa akciznih roba (cigareta i alkohola) i naftnih derivata, sive ekonomije, kao i bespravne gradnje i ostalih nezakonitosti bilo još efikasnije. U tom smislu su dogovorene konkretne aktivnosti.

Operativni tim je dogovorio i donošenje plana kontrole poslovanja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji Crne Gore, radi registrovanja i sankcionisanja svih nezakonitosti iz oblasti rada četiri uprave koje zajedno djeluju u Operativnom timu.

Zaključeno je da je, radi sveobuhvatne kontrole poslovanja privrednih subjekata koja će uslijediti u narednom periodu, potrebno formirati zajedničke grupe, sačinjene od službenika ove četiri uprave, koje će svaki postupak kontrole vršiti zajedno.

Potreba formiranja Operativnog tima prepoznata je na sastanku koji su, 01. februara 2019. godine, u prostorijama Uprave policije, održali direktori Uprave policije Veselin Veljović, Uprave carina Vladan Joković, Poreske uprave Miomir M. Mugoša i Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta sa saradnicima. Operativni tim će, kako je dogovoreno, usmjeravati i pratiti zajedničke aktivnosti u konkretnim predmetima iz oblasti rada ove četiri uprave, kao i pružati podršku nadležnim organima u slučajevima otkrivanja i sankcionisanja bespravne gradnje i zaštite prostora, a posebno poslovnih poduhvata bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa u kojima postoji sumnja da je investiran novac stečen kriminalom. Direktori su tada na sastanku dogovorili i aktivnosti kojima će sa posebnom pažnjom biti analiziran i sagledan integritet službenika ovih organa u obavljanju navedenih povjerenih poslova iz svoje nadležnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com