POČELA JE U “BUDUĆNOSTI”, UŠLA U REPREZENTACIJU, A ONDA JE DOŠLA POVREDA: Razlika između mogućeg i nemogučeg je u ODLUČNOSTI - Volim Podgoricu

POČELA JE U “BUDUĆNOSTI”, UŠLA U REPREZENTACIJU, A ONDA JE DOŠLA POVREDA: Razlika između mogućeg i nemogučeg je u ODLUČNOSTI

Za Lejlu Bošnjak, život je stao u momentu kada je saznala da je povreda koju je zadobila na rukometnom terenu, teška, da joj predstoji operacija, i da je nastavak njene rukometne karijere pod velikim znakom pitanja.

Rukomet je, kaže Lejla u razgovoru za portal Volim Podgoricu, cio njen život, i njena najveća ljubav. Nikada nije ni pomislila da će se baviti bilo čim drugim. Nakon povrede, prošla je, priznaje, kroz velika iskušenja, dileme, psihološke lomove, ali je, zahvaljujući upornosti, ponovo na rukometnom terenu koji, za nju, život znači.

Prve rukometne korake Ljela je napravila sa samo 10 godina u rukometnom klubu “Budućnost” i bila je reprezentativka svih generacija.

-Razlika između mogućeg i nemogućeg je u – odlučnosti, kaže Lejla. Poslije pauze od godinu dana, operacije, rehabilitacije, Lejla je ponovo zaigrala, sada za rukometni klub “Trebjesa” iz Nikšića, na poziciji desnog beka, i njenoj sreći nema kraja. Za ovu djevojku rukomet je mnogo više od sporta, a najljpši životni događaj bio je, kaže, poziv za reprezentaciju.

Najteže joj je, kaže, bilo nakon dvije povrede ramena, kada nije znala da li će se vratiti sportu, ali je odlučila da se bori.

-Povrede su sastavni dio svakog sporta i samo sekund nepažnje dovede do toga. Tako je bilo i sa mnom. U toku jedne utakmice, počela sam da osjećam veliki bol u ramenu. Kao i svaki sportista mislila sam da je od napora ili upala mišića. Nakon nekoliko dana pošla sam kod doktora koji je zahtijevao da se odradi magnetna rezonansa, koja je pokazala da mi je mišić pred pucanjem i da moram na operaciju. Psihički sam sve to izdržala i vratila se na teren poslije šest mjeseci i nastavila sa utakmicama. Devet mjeseci nakon operacije me zadesila druga povreda. Sve je to uticalo da padnem psihički, i mnogo puta sam razmišljala da dignem ruke od bavljenja rukometom, a sa druge strane, nisam imala ideju šta bih drugo radila. Mnogo sam patila, i na moju sreću, odlučila sam da se borim i pobijedila sam, priča Lejla.

Ni druga povreda je nije natjerala da odustane. Morala je ponovo na operaciju, ali ponovo, sa velikom odlučnošću da se vrati na teren.

-Najveća podrška su mi bili porodica i moja najbolja drugarica i veoma sam im zahvalna na tome, kaže Lejla, a za svoj novi klub dodaje:
-Na početku sam mislila da ću se teško uklopiti, i da me možda neće prihvatiti, ali to nije bilo tako. Brzo sam se uklopila i to zahvaljujući treneru Milošu Peroviću i saigračicama, koje su me non stop podržavale i bile uz mene. Nadam se da ću se u budućnosti oprobati i u nekom klubu van Crne Gore., kaže ova djevojka kojoj je, kako naglašava, rukometni uzor reprezentativka i igračica Budućnosti, Katarina Bulatović.

Jovana Belojević 

2 komentara

  1. This web site is actually a walk-through you discover the knowledge you desired about this and didn’t know who to question. Glimpse here, and you’ll certainly discover it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com