PODGORICA: Sedam ponuda za imovinu fabrike Radoje Dakić - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sedam ponuda za imovinu fabrike Radoje Dakić

Za imovinu bivše fabrike Radoje Dakić stiglo je sedam ponuda, od kojih je jedna povučena. Najveće interesovanje bilo je za dva poslovna prostora u Beogradu ukupne površine 184 kvadrata i početne cijene 202.400 eura, piše Pobjeda.

Od tri ponude za tu imovinu najvišu je dao Miloš Gledović iz Beograda 211.600 eura. Ivo Jokić je ponudio 207.184, a podgorička kompanija Fun fun 210.111 eura. U oglasu je navedeno da se ponuđaču za ovu imovinu prenosi pravo korišćenja.

Direkcija za imovinu Glavnog grada ponudila je da kupi kolsko pješačke površine za 430.117 eura. Podgoričke kompanije Kips i Čelebić zainteresovane su za kupovinu zemljišta namijenjenog stanovanju velike gustine.

Kips je za 14.124 kvadrata zemljišta čija je početna cijena 3.990.000 eura ponudio 4.000.010 eura, dok je Čelebić za 1.492 kvadrata ponudio 396 hiljada eura, koliko je iznosila i početna cijena. Stečajni sudija Mladen Marković bi o ovim ponudama trebalo da donese odluku u roku od osam dana.

Ovo je peta javna prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić, koja nije uključivala prodaju hala, koje su naknadno oglašene i to po cijeni od 1,4 miliona eura. Otvaranje ponuda za hale trebalo bi da bude 19. marta. Potencijalni kupci hala su obavezni da uklone hale o svom trošku, najkasnije za 30 dana.

Uklanjanje ovih objekata je neophodno kako bi se realizovao ugovor o kupoprodaji zemljišta stečajne uprave sa Upravom za imovinu, koja je još prije osam mjeseci ponudila 3.298.901 euro za zemljište namijenjeno izgradnji ustanova kulture, zdravstva i obrazovanja. Ovaj novac je, kako su saopštili iz Privrednog suda, prenijet na njihov depozit.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com