Home / NOVOSTI / Ovo nije Albanija, ovo je bilo, jeste i biće Crna Gora

Ovo nije Albanija, ovo je bilo, jeste i biće Crna Gora

 

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić sa vrha brda Hum, u Malesiji, u opštini Tuzi, danas je poslao poruku liderima albanskih partija, kao i onima koji su proslavili pobjedu u Tuzima veličajući Veliku Albaniju i Oslobodilačku vojsku Kosova, OVK.

Miliačićevu poruku prenosimo u cjelosti:

“Nalazimo se na Humu, brdu iznad Malesije, srcu Malesije, koje pripada opštini Tuzi, gdje su se prije nekoliko dana održali lokalni izbori, na kojima je pobijedila koalicija albanskih partija. Naravno, čestitam im na dobrom rezultatu i činjenici da su do nogu potukli partiju Mila Đukanovića. Takodje, najiskrenije im zavidim što su nam pokazali kako se bori za svoju nacionalnu ideju, odnosno biće sopstvenog naroda.

➡️ Marko Milačić, sa vrha brda Hum, u srcu Malesije, u Tuzima, onima koji veličaju Veliku Albaniju i OVK, poručio:‼️ OVO NIJE ALBANIJA, OVO JE BILO, JESTE I BIĆE CRNA GORAPogledajte i dijelite.

Gepostet von Marko Milačić – Prava Crna Gora am Freitag, 8. März 2019

Ono što mi je, sa druge strane, zasmetalo najviše kao čovjeku, a manje kao političaru, jeste proslava te izborne pobjede, koja je uključivala koreografiju koja više pripada Al Kaidi, nego zemlji koja se nalazi u srcu Evrope. Skandiranje OVK, Oslobodilačkoj vojsci Kosova, poslednjoj terorističkoj organizaciji u Evropi i organizaciji koja je, sudeći po evropskim izvještajima, mnoge naše sunarodnike poslala u smrt bez suda je sramno, skandalozno, nedopustivo i ponižavajuće za većinski pravoslavni narod u Crnoj Gori. Ali i za samu Crnu Goru. To je anti-civilizacijski čin. Uz to, na bazi te euforije i radosnih pokliča teroristima i prirodnoj tj. velikoj albaniji, možemo pretpostaviti šta nas čeka u bliskoj budućnosti – kosovski scenario, odnosno postepeno suočavanje sa gubitkom sopstvene teritorije.

Čuli smo ovih dana čak i od opozicionih predstavnika da je veliko-albansko slavlje u Tuzima zapravo bezazlena mladalačka stvar. ne: to nikako nije puko i bezazleno slavlje i mladalački izliv emocija, već vrh ledenog brijega politike onih partija koje su pobijedile u Tuzima – ali i ne samo njih – koje žele Veliku, tj. Prirodnu Albaniju na ovim prostorima, a što rade pod direktnim patronatom Tirane i Prištine.

Kada su albanske partije dobile zasebnu opštinu od Djukanovića – ono sto godinama zahtijevaju -na prvim narednim izborima, dakle ovim nedavno održanim, okrenuli su mu ledja, ali ne samo njemu, već očigledno i Crnoj Gori.

Gajeći političku ideju Petrovićevske Crne Gore i, samim tim, kralja Nikole koji se prema Malisorima obraćao sa posebnim respektom i uvažavanjem, mogu reći da sam i sam ponosan što predstavljam partiju koja se najiskrenije zalaže za bratske odnose sa svim narodima u Crnoj Gori, pa i Albancima. Ovo je zajednička zemlja.

Međutim, granice u ponašanju moraju da postoje, bazirane na Ustavu ove države. Stoga, baš sa ovog mjesta, želim da pošaljem simboličnu, ali odlučnu poruku liderima albanskih partija koji veličaju Veliku Albaniju i OVK ovih dana, ali i njihovim mentorima spolja Rami, kao i zločincima Tačiju i Haradinaju: Tuzi i Malesija su neodvojivi dio Crne Gore.

Ako već DPS i Milo Đukanović zbog straha od gubitka glasova to ne smiju da kažu, onda ću ja, u ime slobodnog naroda Crne Gore, ispred zastava ove zemlje, jedne zvanične i druge, crnogorske trobojke, zapravo istinske zastave ove zemlje: Ovo nije Albanija, ovo je Crna Gora! Tako je bilo, tako jeste i tako će i biti i sa tim nema pogađanja niti kompromisa. “ zaključio je Milačić.

 

loading...

3 0 komentara

 1. Viktor Sinishtaj

  Ajde Šefe pa da vidimo Živi bili pa da vidimo
  Čija je Malesia (Tuzi sa okolinom do podgorice)Čije je bilo, Čije će da bude. 😂😂😂😂

  • Bravo I ja se potpuno slazem nije ovo zemlja petrovic ni ti
   Knezevića ali Se znaju se gde su granice vidim da si posao I love na svrake I mismo gostoprimljiv narod neka ti bide ovaj put drugi put ostavi I’ve priče uzmi pusku I ubijaj koji fazan ket te vaše zastave nemoj ih siriti puno jer tvoji će posle oh imati ba pola koplja ne širi mrźnju posto mi nikad be slavimo na trbjesi nego dje je naše djubre jedno neslano

 2. Za sad jeste Crna Gora a UCK nije bila terrroristicka no tvoje zastave su bile terroristicke i uvek ce biti. Ali kad ti moguci tvoja drzava ta pricas sto ti padi jer ti nije milo sto Albanci su stajali za svoje prava doci ce vreme i za tebe, kad qec pitati sto sam ja mislio kad sam rekao te rjeci. Izvini al ne znam bas tvoj jezik jer su mi ga stavili u skoli bez moje opcije ali barem razumeces sto recem. Da vidimo tebe sto nisi trebao da pricas Albanski na svoju (takozvanu Crnu Goru) jer to je nasa zemlja kao vasa. Nemate vi nista vise od nas, jer do Cetinje je bilo nase, i bice, pa zapali se komso….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com