SDP: Crna Gora izgubila posvećenog i autentičnog umjetnika - Volim Podgoricu

SDP: Crna Gora izgubila posvećenog i autentičnog umjetnika

Crnogorska kultura, posebno pozorište, bila je proteklih decenija nezamisliva bez Sloba Milatovića, a njegov pečat je trajno utkan u brojne projekte koji su vremenom postali prepoznatljivi kulturni brend Crne Gore i šireg kulturnog prostora, naveo je u telegramu saučešća, povodom smrti poznatog crnogorskog kulturnog stvaraoca, predsjednik SDP Ranko Krivokapić.

“Slobo Milatović je plijenio svojom avangardnošću, a istovremeno skromnošću, tiho i nenametljivo je osvajao i dostizao visoke umjetničke standarde. Odlaskom Sloba Milatovića Crna Gora je izgubila posvećenog i autentičnog umjetnika koji je svojom inicijativnošću i svestranošću djelovanja zavrijedio status jednog od naših najvećih savremenih kulturnih stvaralaca,” navodi se u telegramu.

Krivokapić navodi kako će brojna njegova djela, projekti, posebno njegov entuzijazam i potreba za stvaranjem ostati trajni putokaz novim generacijama crnogorskih umjetnika, koji, kako kaže, u Slobu Milatoviću mogu pronaći uzor iskrenog i posvećenog traganja i dostizanja najviših stvaralačkih dostignuća.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com