Baka Ljubica ima 105 GODINA, i jedna je od NAJSTARIJIH CRNOGORKI - Volim Podgoricu

Baka Ljubica ima 105 GODINA, i jedna je od NAJSTARIJIH CRNOGORKI

Voli Mila i pije “koka-kolu”! Ne jede ništa kupovno, već isključivo domaću hranu. To je recept za dugovječnost koji nudi jedna od najstarijih Crnogorki – Ljubica Todorović (105) iz sela Jasenovo Polje kod Nikšića.

Ekipa “Novosti” je zatekla u kući, kako sa pomagalima korača. Ljubica je prije nekoliko godina postala hit kada joj je uspješno presađen kuk u nikšićkoj bolnici, a ona sve to, uprkos godinama, sjajno podnijela. Strano tijelo se “primilo”, a baka se brzo vratila na noge.

Iako gazi 11. deceniju, zdravlje je relativno dobro služi. Izdaju je vid i sluh, ali se ne predaje. Kada ih je ćerka Jelika predstavila, baka je nevoljno izustila:” Novinari! A nemojte se griješiti. Ne mogu da živim, a kamoli da pričam”.

U priči sa bakom pomaže im njena ćerka Jelika. Na pitanje prati li sport, možda Novaka Đokovića, čiji su preci sahranjeni u tom selu, nevoljno vrti glavom.

– Samo Mila. Volim Mila najviše!

Prisjeća se starica svog pokojnog supruga Vidoja, s kojim je izrodila četvoro djece. Prije godinu dana umrla joj ćerka. I danas se teško miri sa surovom istinom. Ipak, oko nje se okuplja osmoro unučadi i 18 praunučadi! Puna kuća. Tu je i praunuk Stefan (15), koji je stigao iz Pariza:

– Baka je čudo! Jedva sam čekao da je vidim – priča Stefan. Na pitanje koja su polja ljepša – Jelisejska ili Jasenovo, on odgovara: “Pa zna se – Jasenovo!”

DALEKO JE GRAD

Baka Ljubica u Jesenovom Polju živi od kada se udala.

– Gajili smo stoku i obrađivali zemlju, sve ručno. U teškim uslovima podigla sam djecu – kaže starica. – Nikada ne bih živjela u gradu.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com