Balkanska žena makro prodavala djevojčicu (12) po kafanama za 200 evra sve dok nije zatrudnjela: Ovo je njena kazna (FOTO) - Volim Podgoricu

Balkanska žena makro prodavala djevojčicu (12) po kafanama za 200 evra sve dok nije zatrudnjela: Ovo je njena kazna (FOTO)

Majmire Destanova (42), makedonski ženski makro koja je na silu i uz batine tjerala maloljetnu djevojčicu romske nacionalnosti R. I. (12) da se prostituiše po gradovima Sjeverne Makedonije, umjesto 13 godina, na robiji će provesti narednih 17 godina. Apelacioni sud u Skoplju je uvažio žalbu javnog tužioca za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije na presudu Osnovnog suda, pa je Destanovoj povećao kaznu za još četiri godine zatvora.

Duže od prethodno izrečenih kazni na robiji će ostati Erol Jašarov i Sezar Raimov, koji su znali da je djevojčica bila žrtva trgovine ljudima, ali su i dalje nastavili da je seksualno iskorišćavaju. Osnovni sud ih je bio osudio na po 12 godina zatvora, ali im je Apelacioni sud sada povećao kazne na po 14 godina robije.

Kroz kakav pakao i zlostavljanje je prolazila bivša maloljetna štićenica Doma za zbrinjavanje djece „25. maj“ iz Skoplja, R. I. (12) možda se nikada ne bi ni saznalo da ona 14. februara prošle godine nije morala da abortira na Klinici za ginekologiju u Skoplju.

Tek nakon abortusa, kada je smještena na bezbjedno, počelo je da se odmotava klupko ovog monstruoznog slučaja, a glavni akteri su se našli pred licem pravde.


Zbog počinjenog krivičnog djela „trgovine djetetom“, na optuženičku klupu je sjela Majmire Destanova, koja je podvodila maloljetnicu, i još dvije osobe – Erol Jašarov i Sezar Raimov, koji su znali da je djevojčica žrtva trgovine ljudima, ali su ipak nastavili da je seksualno iskorišćavaju.

Tokom sudskog procesa se saznalo da je maloljetna R. I. više puta bila silovana, drogirana i podvođena, a tjerali su je i da prosi. Kada bi odbila da izvrši „zadatke“, dobijala bi batine i gorena je sa cigaretama.

Makro djevojčice, Majmire Destanova je koristeći njenu nemoć, prevarom, na silu i prijeteći joj smrću tjerala da se prostituiše od početka decembra 2017. do 6. februara prošle godine u Kavadarcima, Radovišu, Štipu i selu Misleševo blizu Struge.

Destanova je za 12.000 denara (200 evra) cijelo veče prodavala R. I. po kafanama u Kavadarcima. Djevojčicu je tjerala da ima seksualne odnose i da zabavlja goste, davala joj je da pije alkohol, ali ne i hranu. Kada bi se R. I. pobunila, Destanova bi je tukla i prijetila joj da će povrijediti i njenu sestru, da će je ubiti i da će joj život napraviti pakao.

U optužnici je u detalje bilo opisano kroz kakav horor je prolazila djevojčica.Destanova je maloljetnu R. I. iz Kavadaraca na silu odvela u kuću svog nevjenčanog supruga Erola Jašarova u Radoviš. Tu se desetak dana Jašarov seksualno iživljavao nad djevojčicom i tukao je. Kasnije je pozvao i svog rođaka Sezara Raimova, koji je nastavio da se seksualno iživljava nad djevojčicom.

Dokle je sve išla Destanova govori i podatak iz optužnice da je ona taksistima koji su je vozili do grada, umjesto novca „plaćala“ tako što je maloljetnicu R. I. prisiljavala da ima seksualne odnose sa njima.

Jedno veče u Štipu, djevojčica je uspjela da pobjegne od svoje mučiteljice, ali ju je Destanova tu noć pronašla na autobuskoj stanici, nakon čega ju je krvnički pretukla udarajući je gajtanom i letvama i goreći je sa cigarama po tijelu.

Ne samo što je tjerala maloljetnicu da za pare pruža seksualne usluge, Destanova je organizovala i prisilni brak djevojčice. Tek kada je u struškom selu Misleševo otkrila da je R. I. bremena, Destanova joj je kupila autobusku kartu za Skoplje i rekla joj da ide da abortira, ali da se potom ponovo vrati, prijeteći joj da će joj upropastiti život ako to ne uradi.

Maloljetnica je 14. februara prošle godine abortirala na Klinici za ginekologiju u Skoplju, nakon čega se i doznalo kroz kakav pakao i zlostavljanje je prolazila.

Njen slučaj je preuzela policija i pred lice pravde izvela aktere ovog gnusnog djela, a Apelacioni sud u Skoplju im je sada znatno povećao kazne zatvora.

(D.J.)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com