ĐORĐE VDOVIĆ JEDAN OD 157 POGINULIH U AVIONSKOJ NESREĆI: Radio u UN, borio se protiv gladi u svijetu - Volim Podgoricu

ĐORĐE VDOVIĆ JEDAN OD 157 POGINULIH U AVIONSKOJ NESREĆI: Radio u UN, borio se protiv gladi u svijetu

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54) je među poginulim putnicima koji su živote izgubili kada se Boing 737 kompanije “Etiopijen erlajns” srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi.

U avionskoj nesreći život je izgubilo svih 157 putnika.

Đorđe je, prema riječima njegove sestre, trebalo danas da otputuje na poslovni sastanak.

FOTO: LINKEDIN

Prema podacima sa profila, Vdović je na poziciji regionalnog službenika za logistiku u Svjetskom programu za hranu, radio od oktobra 2015. godine. Završio je Mašinski fakultet u Beogradu, a kao inženjer je radio u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” 1992. godine. Potom se zaposlio kao službenik za logistiku u Pančevu, gdje je upravljao logističkom bazom i nadgledao je aktivnosti i bio veza sa logistikom UNHCR-a i Svjetskog programa za hranu.

Foto: Privatna arhiva

Nakon toga radio je u Republici Srpskoj i u lukama Bar u Crnoj Gori, i Burgas u Bugarskoj. Još 1998. stiže prvi put na afrički kontinent, u Tanzaniju, kako bi pomogao u distribuciji hrane koje stižu u luku Dar, nakon što je poremećena isporuka hrane izbjeglicama. Vodio je logistički centar za upravljanje svim namirnicama koje stižu u luku.

FOTO: AP/YT/FACEBOOK

Uglavnom je učestvovao u rješavanju kriznih situacija, a poslednji projekat na kom je radio je bilo obezebjeđivanje hrane jednoj avganistanskoj fabrici.

Imao je i PMP sertifikat, što je međunarodno priznata i najcjenjenija profesionalna kvalifikacija u oblasti upravljanja projektima.

FOTO: AP / YIDNEK KIRUBEL

Vdović je iza sebe ostavio ženu i dvoje djece.

Mnistarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je Tanjugu da je u avionskoj nesreći u Etiopiji danas stradao jedan državljanin Srbije.

Srušio se 6 minuta po poletanju

Pilot Boinga 737 kompanije Etiopijan erlajns (Ethiopian Airlines) koji se danas srušio, prijavio je da je imao teškoće i zatražio je da se vrati u Adis Abebu, saopštila je aviokompanija.

U nesreći su poginuli svi putnici i članovi posade, njih 157. Avion je poletio u 8.38 po lokalnom vremenu sa medjunarodnog aerodroma u Adis Abebi ka Najrobiju ali je šest minuta kasnije izgubio kontakt sa kontrolom leta.

FOTO: PRINTSCREEN FLIGHTRADAR 24

“Pilot je pomenuo teškoće i htio je da vrati avion. Zatražio je dozvolu koju je dobio”, izjavio je predstavnik aviokompanije na konferenciji za novinare.

U avionu su bili putnici 32 nacionalnosti, medju kojima najviše bilo iz Kenije (32 putnika), potom iz Etiopije (devet), Italije (osam), Kine (osam) i Amerike (osam). Bilo je i sedam Francuza, sedam Britanaca, šest Egipćana, pet Holandjana ii četiri Indijaca. Četiri putnika su imala pasoše UN.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com