Đorđe Vdović, koji je poginuo u padu Boinga 737, bio je brat legendarnog Vd-a iz grupe EKV - Volim Podgoricu

Đorđe Vdović, koji je poginuo u padu Boinga 737, bio je brat legendarnog Vd-a iz grupe EKV

Brat od strica tragično nastradalog Đorđa Vdovića, bio je legendarni bubnjar Ivan Vdović Vd, princ jugoslovenskog andergraunda. Muzičar koji je umro u svojoj 31. godini, u septembru 1992. godine, bio je navodno i prva zvanično registrovana osoba oboljela od AIDS-a u Jugoslaviji.

I dok ga mnogi pamte kao bubnjara grupe “Katarina II”, ali i benda “Limunovo drvo” iz koje je nastala kultna grupa “Šarlo akrobata” sa nezaboravnom trojkom: Milan Mladenović, Dušan Kojić Koja i Vd. Godine 1985. pozitivno je testiran na HIV.

– Te 1985. godine Ivica je otišao da se testira na neku čudnu bolest koja se pojavila u Beogradu. Vratio se i cijelom gradu je rekao da je zaražen AIDS-om – prisjećala se tada glumica Sonja Savić, njegova bliska prijateljica.

Mnogi i danas tvrde da je Vd bio jedan od najboljih bubnjara koje je Jugoslavija imala. Bio je najintrigantnija ličnost tadašnje muzičke scene.

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54), kako se sumnja, jedan je od 157 ljudi koji su danas poginuli kada se Boing 737 kompanije “Etiopijen erlajns” srušio neposredno po polijetanju sa aerodroma u Adisa Abebi. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece, a nastradao je kada je krenuo na poslovni sastanak i konferenciju UN.

Večernje novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com