ISTRAGA O SMRTI SVETLANE PEKOVIĆ: Ubijena ili počinila samoubistvo? - Volim Podgoricu

ISTRAGA O SMRTI SVETLANE PEKOVIĆ: Ubijena ili počinila samoubistvo?

Još traje istraga o smrti dvadesetsedmogodišnje Kolašinke Svetlane Peković, čije tijelo je pronađeno 21. jula prošle godine kod Tivta.

To je Televiziji Vijesti saopšteno iz podgoričkog Višeg tužilaštva.

Dosadašnja istraga nije dala odgovor na pitanje da li je djevojka ubijena ili je, kako se vjeruje, počinila samoubistvo.

Za utvrđivanje ove ključne činjenice obratili su se stručnjacima iz regiona.

Misteriju o tome da li je Svetlana Peković, čije je tijelo pronađeno u julu prošle godine kod Tivta, ubijena ili je riječ o samoubistvu, pokušaće da odgonetnu beogradski stručnjaci, kojima je crnogorsko tužilaštvo uputilo molbu da obave dodatna vještačenja.

To stoji u odgovoru koji je Televiziji Vijesti dostavljen iz podgoričkog Višeg tužilaštva.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti S.P. iz Kolašina i tokom izviđaja sprovedene su brojne radnje i donijeta je naredba za medicinsko vještačenje od strane Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, koje vještačenje je u toku, a sve u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj”, navodi se u odgovoru Višeg tužilaštva.

Iako su prvi nalazi pokazali da na njenom tijelu nije bilo tragova nasilja, u istrazi se stvorio veliki broj sumnji.

Sumnju nije skrivao ni otac nesrećne djevojke koji je, nedugo nakon što je njegova kćerka pronađena mrtva u razgovoru za Televiziju Vijesti pozvao istražitelje da detaljno istraže slučaj ističući da ne vjeruje u priču o samoubistvu.

“Nikad se ništa nije požalila sve najbolje tako da ja ne znam šta je u pitanju, smatram da je neko izvršio neko djelo nad njome, da to ona nije učinila ne bi učinila samo zbog porodice”, kazao je Zoran Peković 3. avgusta 2018. godine.

Nestanak Svetlane Peković prijavljen je 19. jula, a njeno tijelo pronađeno je dva dana kasnije u mjestu Bonići u Tivtu.

Djevojka je sezonski radila u supermarketu “Voli” u Radanovićima, a privremeno je boravila u smještajnom objektu te kompanije za radnike u Sutvari u Grblju.

Navodno je posljednji put viđena u noći prije nego je prijavljen njen nestanak i to blizu hotela “Helada”.

 

TV Vijesti/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com