“Marko nije pokušao da ubije policajce, oni su njega tukli!” - Volim Podgoricu

“Marko nije pokušao da ubije policajce, oni su njega tukli!”

Dok u spuškom pritvoru čeka da Više tužilaštvo odluči da li će protiv njega podići optužnicu, porodica dvadesetpetogodišnjeg Novljanina Marka Radovića tvrdi da on 8. decembra prošle godine nije pokušao da ubije službenike hercegnovske policije Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljucu.

Radovićev brat Božidar kategoričan je da su te noći upravo policajci Marka teško povrijedili.

Da dokaže da nijesu tačni iskazi policajcaca da su te noći samo jednom , kako su rekli, “počistili” Radovića, koji ih je, navodno, prethodno opsovao i vadio pištolj na njih, brat osumnjičenog pribavio je snimak čitavog događaja.

Iako lošijeg kvaliteta na njemu se jasno vidi da je čišćenje od strane, kako kaže Radović, policajca Vukićevića, trajalo nekoliko minuta dok mu brata nije ostavio krvavog da leži na pločniku. Sve je, tvrdi, počelo nakon što je njegov brat sa drugom Slavkom Vidakovićem krenuo do objekta brze hrane. Pri silasku, tvrdi, Marko je sreo policajce i tom prilikom jednog od njih u prolazu zakačio ramenom.

“I tu je njemu Vukićević rekao šta je mali klošaru što se guraš šta hoćeš. Marko je samo rekao: lakše malo, nikakav problem nije. Ljuca i Vukićević su se vratili prema njemu i u tom momentu kreću obojica da ga udaraju što potvrđuje snimak. U tom momentu dok su oni njega udarali ispaljuje se metak iz pištolja iz ruka Vukićevića. Vukićević zatim divlja po fast fudu, tjera goste i govori im dolazi milicija nemoj ko da je rekao nešto da je vidio, niko ništa nije vidio”, kaže Božidar Radović, brat osumnjičenog Marka.

Sa prikupljanjem dokaza porodica se tu nije zaustavila. Pribavili su fotografije službenika policije iz lokala u kojem su prethodno bili a u kojem se nalazio i osumnjičeni.

Iako se, po slikama, vidi da su policajci pili alkohol, urađeni alkotest bio je negativan. Ni tu nije kraj. Na istim slikama jasno se vidi da je Vukićević pomenute noći sat prije incidenta nosio bijelu jaknu ali je Forenzičkom centru dostavljena odjeća druge boje koja je navodno uzeta od njega i na kojoj nije utvrđeno prisustvo barutnih čestica. Interesantno je i da barutne čestice nijesu pronađene ni na garderobi koja je oduzeta od osumnjičenog.

“Nakon izvršenih pomenutih ispitivanja na kaputu vlasništvo Marka Radovića, na jakni teget boje vlasništvo Aleksandra Vukićevića kao i na jakni crne boje vlasništvo Sendina Ljuce nije dokazano prisustvo barutnih čestica”, navodi se u mišljenju Forenzičkog centra.

Porodica tvrdi da ima svjedoke koji su vidjeli šta se zaista te noći dogodilo, ali da vjerovatno iz straha ne žele o tome da govore. Objašnjavaju i zašto je Marko te noći išao naoružan.

“Gospodin Dragoljub Peković mu je rekao da mu je ugrožena bezbjednost radi lokala jer drži lokal na autobuskoj stanici, da mu je ugrožena bezbjednost jer drži lokal sa sestrom Zorana Mrvaljevića”, kaže Božidar Radović.

Radović traži samo da se utvrdi prava istina pa se advokat njegovog brata obratio Unutrašnjoj kontroli policije tražeći da ispitaju ovaj slučaj.

Odgovor iz Unutrašnje kontrole dobila je i naša Televizija a u njemu se kaže da nakon uvida u krivičnu prijavu protiv Radovića nijesu konstatovane činjenice i okolnosti koje bi ukazivale na neprofesionalno ili nezakonito postupanje policijskih službenika.

 

TV Vijesti/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com