NEZAPAMĆEN ZLOČIN: Majka (23) UBILA BEBU papučom jer je PLAKALA! - Volim Podgoricu

NEZAPAMĆEN ZLOČIN: Majka (23) UBILA BEBU papučom jer je PLAKALA!

Više javno tužilaštvo u Požarevcu juče je nakon saslušanja zatražilo pritvor za Živadinku Stojković (23), koja je osumnjičena da je u noći između četvrtka i petka ubila svog četvoromjesečnog sina L. V. u selu Mustapić kod Požarevca.

Stojkovićeva je u petak nazvala svoju rođaku i ispričala joj da njena beba ne diše, te da će se ubiti jer je njen sinčić umro. Nakon toga ona je pobjegla, a rođaka je pozvala policiju, koja je u kući Stojkovićeve zatekla mrtvu bebu u kolicima.

Htjela da se ubije

– Posle toga počela je potraga za majkom. Nekoliko sati kasnije ona je nađena kako luta ulicama sa nožem u ruci. Policajci su tada počeli pregovore sa njom u namjeri da je natjeraju da se bezbjedno preda, pošto je prijetila da će se zaklati i da će isjeći vene. Međutim, policijski službenici su na kraju uspjeli da joj priđu i da je uhapse – kaže izvor.

FOTO: SONJA SPASIĆ
Prema njegovim riječima, Živadinka je na saslušanju u policiji pričala nepovezano i više puta je mijenjala iskaz, ali je na kraju rekla “da je ubila bebu jer je plakala”.

– Živadinka nije znala da objasni ni šta je sa njenom drugom bebom, odnosno sa blizancem ubijenog L. V. Ona je rekla da je imala blizanačku trudnoću, ali da je jedna beba preminula još u stomaku. Posle je ispričala da je ipak rodila obje bebe, ali da je jedna preminula u bolnici. Ispostavilo se da je istina da je Živadinkina druga beba rođena živa, ali sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, zbog kojih se još uvijek nalazi u bolnici – kaže izvor.

Teško ubistvo

Prema riječima  izvora, osim što je zatražilo pritvor za Živadinku, tužilaštvo je predložilo i da se obavi neuropsihijatrijsko vještačenje majke, koje će pokazati da li je ona bila svjesna i uračunljiva u momentu kada je usmrtila dijete.
– Njoj se zasad na teret stavlja krivično djelo teškog ubistva, za koje je zaprijećena kazna do 40 godina zatvora – kaže izvor. J. I.

Priznala zločin
Udavila bebu papučom

Prema nezvaničnim informacijama, Stojkovićeva je u policiji priznala da je ubila bebu.
– Navodno je rekla da je beba plakala, a da joj je onda stavila papuču na nos i usta i tako je ugušila. Međutim, kada su je pitali zašto je to uradila, ponovo je počela da priča o svom drugom djetetu – rekao je naš izvor.

 

(Kurir.rs/J. I./ foto: Sonja Spasić)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com