Budvanka tvrdi da joj bivši suprug prijeti smrću - Volim Podgoricu

Budvanka tvrdi da joj bivši suprug prijeti smrću

Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet i pokrenulo izviđaj nakon što je Budvanka J. T. prijavila bivšeg supruga, grčkog biznismena Emmanouila Pairaktaridisa, da joj je prijatio smrću, uznemiravao i ugrožavao bezbjednost.

“Obavještavamo vas da je ovom tužilaštvu J. T. podnijela jednu prijavu i to dana 25. januara ove godine, na osnovu koje je formiran predmet i isti je u fazi izviđaja“, saopšteno je “Vijestima“ iz kotorskog državnog tužilaštva.

Nijesu odgovorili na pitanje da li je Pairaktaridis saslušan, te ako jeste, da li mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje.

Bivša supruga je cijeli slučaj, kako je “Vijestima“ nezvanično potvrđeno, prvo prijavila budvanskoj policiji, koja je potom njenu krivičnu prijavu proslijedila tužiocima.

Ona je navela da joj je bivši suprug, od koga se razvela prije gotovo godinu, pretvorio život u pakao, da je stalno prati, prijeti joj i njenim najbližima i da, pozivajući se na svoje jake veze i uticaj, govori da mora napustiti Crnu Goru.

Tužiocima je detaljno predočila da ima jasne dokaze da joj je suprug prijetio smrću i da je zbog toga podnijela krivičnu prijavu, jer se ne osjeća bezbjedno i misli da joj je život ugoržen.

Navodno joj je bivši suprug direktno kazao da njen “život u Albaniji vrijedi deset hiljada eura“, te da može angažovati ljude koji će je likvidirati.

Zaprijetio joj je da će je uništiti i da mora napustiti Crnu Goru.

Navodno, ona za to ima i dokaze.

Policiji je sukob bivših supružnika poznat, jer je do sada bilo više prijava, a jednom su oboje prekršajno procesuirani.

Pairaktaridis u Crnoj Gori ima više registrovanih kompanija i vodi poslove grčkog biznismena Petrosa Statisa, a povezan je i sa naturalizovanim Crnogorcem Vei Seng Puom.

O tome je nedavno istraživao i Centar za istraživačko novinarstvo, u sklopu priče o VIP klijentima Prve banke zbog kojih je prije pet godina ušla u “crveno“ i izložila svoj kapital skoro 45 odsto iznad dozvoljenog zakonskog maksimuma.

Naveli su da je VIP klijent zbog kojeg je banka toliko ušla u “crveno” vjerovatno bila firma “Seven X Aviation”, u vlasništvu firme “Peneseda”, koju je osnovao Pua.

Prema istim navodima, firmu je 23. novembra 2009. godine osnovao Statis.

“Nakon njega se kao jedini osnivač ‘Seven X Aviation’ 4. oktobra 2012. godine upisuje firma ‘Peneseda’, koju je pod imenom ‘Really Useful’ (u prevodu, “Zaista korisna”) 23. novembra 2010. godine osnovao Vei Seng Pua. Ovaj Crnogorac malezijskog porijekla je prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), ostao osnivač u firmi ‘Peneseda’ do 11. decembra 2013. godine. Nakon tog datuma umjesto Pue upisuje se Grk Emmanouil Pairaktaridis. Pairaktaridis je 2011. bio direktor Statisove kompanije Adcapital Montenegro koja je te godine kupila 5,82 odsto akcija Kombinata aluminijuma Podgorica i tako pokušala doći u poziciju trećeg vlasnika po veličini. Zajedno sa Vladom Crne Gore, mogli su tako steći kontrolni paket u KAP-u. Nakon epizode sa KAP-om, njegovo se ime pojavljuje među većim akcionarima Statisove First Financial banke“, stoji u istraživanju CIN-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com