Obilježeno 13 godina od smrti predsjednika Miloševića (FOTO) - Volim Podgoricu

Obilježeno 13 godina od smrti predsjednika Miloševića (FOTO)

Počast su odali SPS, Pokret socijalista, Udruženje „Sloboda“ i SRS, kao i građani iz Srbije i okruženja 

U Požarevcu je u ponedjeljak obilježena 13. godišnjica smrti nekadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41. Tim povodom, vijence na njegov grob položili su predstavnici SPS-a, Pokreta socijalista, Udruženja „Sloboda“ i Srpske radikalne stranke, kao i građani iz Srbije i okruženja. U ime socijalista, počast Miloševiću odali su član Glavnog odbora SPS-a Nikola Šainović i počasni predsjednik SPS-a, Milutin Mrkonjić.

Na obilježavanju godišnjice nije se pojavio ministar odbrane i lider Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, ali je vijenac u njegovo ime položila delegacija stranke. I ovog puta, kao i ranijih godina, prvi posjetioci na grobu su zatekli vijenac od Miloševićeve porodice koja živi van Srbije – supruge Mire Marković, ćerke Marije i sina Marka.

Milošević je sahranjen 18. marta 2006. godine, pod lipom u dvorištu porodične kuće, podignute na imanju roditelja njegove supruge.

Venac od supruge Mire i dece

Iako zakon ne dozvoljava sahranjivanje van groblja, ono je, ipak, obavljeno, na osnovu odluke koju je usvojila tadašnja Skupština opštine Požarevca.

Nikola Šainović i Milutin Mrkonjić

Knjiga žalosti
Venac od Aleksandra Vulina

Novosti.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com