Home / ŽIVOT + / Showbiz / DŽONI DEP U CRNOJ GORI

DŽONI DEP U CRNOJ GORI

Ekipa filma “Minamata”, kako nezvanično saznaje Radio Tivat, stigla je u Tivat i broji oko 200 ljudi.

Ekipa u Tivtu, kako je ranije najavljeno, ostaje nedjelju dana. Riječ je o filmu u kome glavnu ulogu igra glumac Džoni Dep.

Dep će scene iz života američkog fotografa Judžina Smita snimati na Ostrvu cvijeća, tivatskoj Župi i plaži Kalardovo.

Producenti filma iz Beograda sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem još krajem prošle godine imali su sastanke i dogovorili snimanje filma na nekoliko lokacija u Tivtu tokom marta.

“Projekti poput filma Minamata su poželjni za našu opštinu i mi smo već obezbijedili saglasnost, kao i podršku opštinskih preduzeća i javnih ustanova“, kazao je tada Kusovac.

Foto: Radio Tivat

Opština Tivat je odobrila lokacije i pomogla je produkciji u komunikaciji sa opštinskim preduzećima i državnim organima. Za potrebe snimanja pojedinih scena kao statisti biće angažovani mještani. Podršku projektu su već dali Komunalno Tivat i Opština Tivat.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba Judžinu Smitu. Nakon II svjetskog rata Smit počinje da radi za časopis Lajf i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu. Režiser filma je Endrju Levitas. Minamata se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit i Judžina u adaptaciji Dejvida K. Keslera.

Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su iza Smita kada ga stari prijatelj, urednik magazina Lajf Ralf Grejvs ubjeđuje da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču-razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom.

radio tivat/cdm

loading...

One comment

  1. Eto malo da se siri sida i hepatitis po monenegru. Dolaze izlizani holivucki glumci. A narod dok crkava od gladi treba da bude srecan, jer je neki belosvecki polupanko dodao da se izunirira po nama. Bravo za dps

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *