Kinezi krenuli u Crnu Goru, ali im snijeg otežao put: Ostali zavijani na planini - Volim Podgoricu

Kinezi krenuli u Crnu Goru, ali im snijeg otežao put: Ostali zavijani na planini

Četvoro kineskih državljana izgubilo se i ostalo zaglavljeno u sniježnim smetovima, u svom automobilu u noći između ponedjeljka i utorka, u vrletima planine Javor, iznad Ivanjice.

 Oni su se, kako saznaju Novosti, uputili u Crnu Goru, a navigacija ih je odvela u bespuće ivanjičke planine okovane sniježnim nanosima, koji su prethodne noći na pojedinim mjestima dostigli i metar visine.

Pozivom sa mobilnog telefona uspjeli su da upute poziv za pomoć, a lokalna vlast, koja je angažovala lokalni tim za djelovanje u vanrednim situacijama, kao i dvojica momaka dobre volje – Vladimir Nešovanović i Nedeljko Milišić, uspjeli su da ih bezbjedno evakuišu, smjeste u hotel u Ivanjici, poprave im oštećenja na automobilu i u utorak ih isprate na dalji put ka Crnoj Gori.

Kinezi ističu da su se uplašili, jer na mjestu gdje su ostali zaglavljeni nigde nije bilo kuća, a signal za mobilnu telefoniju bio je jako loš. Ipak, ovo neprijatno iskustvo donijelo im je i nešto lijepo – nove prijatelje iz Ivanjice, kojima, kako kažu, žele od srca da se zahvale na pomoći i gostoprimstvu.

Oni su u ponedjeljak kasno u noć, pošto su ih spasioci bezbjedno dovezli do Ivanjice, smješteni u hotel, a ujutro su, nakon doručka, autom, koji je prethodno ivanjički automehaničar kompletno pregledao, nastavili put u toplije krajeve.

Amstast i Džejn iz Šangaja kažu da nikada do sada nisu sreli tako gostoprimljive ljude i obećali su da će sigurno posjetiti ivanjički kraj i svoje novostečene prijatelje.

– Veoma smo zahvalni ovim ljudima koji su nam pomogli i ugostili nas kao pravi prijatelji. Nikada to nećemo zaboraviti – rekla je Džejn.

Novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com