Pekmen će rekonstruisati hotel ,,Mediteran” - Volim Podgoricu

Pekmen će rekonstruisati hotel ,,Mediteran”

Glavna budvanska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost podgoričkoj kompaniji “Spenser i Hil (Spencer & Hill), vlasništvo bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, na idejno rješenje rekonstrukcije bečićkog hotela “Mediteran”.

Predviđeno je da bečićki hotel bude nadograđen za jedan sprat i umjesto dosadašnjih pet, imaće šest spratova, a neto građevinska površina povećana sa dosadašnjih 14.000 kvadrata na 18.000. Izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik kompanije “Spencer i Hil” je Ivica Sarić. Projektant rekonstruisanog objekta je podgorički studio urbane arhitekture “Tetraktis”, čiji je osnivač i izvršni direktor Miodrag Radonjić.

Hotel Mediteran je izgrađen početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka kao dio hotelskog kompleksa u Bečićima. Projektovan je i izgrađen kao hotel srednje (B) kategorije. Nakon privatizacije i adaptacije pojedinih sadržaja kategorisan je sa četiri zvjezdice.

Cilj rekonstrukcije je osavremenjavanje sadržaja, instalacija i opreme radi ispunjavanja prostornih i tehničko-tehnoloških uslova propisanih za hotele visoke kategorije, kaže se u tehničkom opisu idejnog rješenja i dodaje da će hotelu rekonstrukcija dati novi izgled.

Broj smještajnih jedinica biće neznatno povećan, sa sadašnjih 230 na 237, ali će struktura biti značajno izmijenjena u korist apartmana, jer je to jedan od ključnih uslova za kategorizaciju hotela. Rekonstruisani hotel imaće 197 soba i 40 luksuznih apartmana. Na dograđenom šestom spratu biće samo jedan apartman.

Peković je hotel kupio u junu 2017. godine od Maestraltursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića za 8,5 miliona eura, osam puta nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Prethodno je objavljeno 16 oglasa za prodaju hotela. Stečaj u Maestraltursu proglašen je 2013. godine.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com