Podgoričke učenice izvele predstavu na francuskom jeziku u Napulju - Volim Podgoricu

Podgoričke učenice izvele predstavu na francuskom jeziku u Napulju

 

U Napulju je od 1.3. do 5.3.2019. održan festival pozorišta Francofil u organizaciji Francuskog kulturnog centra iz Napulja.

Centar je ugostio više od 250 učenika i profesora iz Italije, Španije, Crne Gore, Francuske, Luksemburga, Turske, Rumunije i Maroka.

Učenici su izvodili predstave na francuskom jeziku u polučasovnom trajanju, pokazujući znanje francuskog jezika, ali i talenat za glumu.

Podgoričku srednju školu “Sergej Stanić” su predstavljale učenice IV2: Milica Marković, Gordana Radulović, Kristina Vujičić, Bojana Vujičić i Anđela Mirotić i učenica II 2 odjeljenja, Anđela Janković.

One su se, uz mentorstvo i veliko zalaganje profesorice Francuskog jezika Edine Mandić- Abdić, izvele predstavu “ Les glaieules pour mes aieules” iliti “Gladiole za moje bake” i pokazale odlično znanje francuskog jezika.

“Škola teži, da svim učenicima omogući da usavrašavaju strane jezike i da pokažu svoje talante”, navode iz škole.

Osim toga, učenice su učestvovale i u radionicama glume koje su organizovane u sklopu Festivala, na kojima su se obrađivale mimika, Commedia dell’ Arte, pjesme i igre sa juga Italije, plesovi Afrike, pozorišna umijeća, igranje pod maskama…Učešća u radionicama su imala za cilj zajednički završni spektakl, u kojem su uživala sva djeca, kao i njihovi profesori i publika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com