Podgorički ultramaraton 30. marta - Volim Podgoricu

Podgorički ultramaraton 30. marta

Međunarodni ultramaraton na 50 kilometara, Montenegro 2019, biće održan 30. marta u Podgorici.

Podgorički ultramaraton održava se 19. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati Ulicom crnogorskih serdara, pored brda Ljubović. Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će osmu godinu uzastopno trčati na 50 kilometara.

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim ‘coničarima koji 50 kilometara eđu za to vrijeme. Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije “Dan trčanja Podgorice”.

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionira i juniorki 800, juniora na hiljadu metara, pioniorki na pet hiljada i seniora na deset hiljada metara, seniorki na pet i deset kilometara, a po tradiciji biće i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti, u konkurenciji juniora i seniora.

Tehnički organizator manifestacije je ATK Podgorički maraton, u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i klulturu Podgorice. Titulu najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore brane atletičari podgoričkog kluba Sparta, Muhamed Kurgaš, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Jelena Kovačević.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com