Sinđelić: Pokušaće da me natjeraju da promijenim priču - Volim Podgoricu

Sinđelić: Pokušaće da me natjeraju da promijenim priču

Svjedok saradnik SašaSinđelić navodno je prije nekoliko dana u Beogradu kazao da je da se na njega vrši stravičan pritisak da promijeni svoju priču o pripremi terorističkih akcija na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine u Crnoj Gori.

To se čuje u audio zapisu koji je objavilo više crnogorskih portala.

Sinđelić u tom tonu ističe da ga je nekoliko puta zvao Milomir Marić, urednik emisije ,,Ćirilica“ na srpskoj televiziji ,,Happy“ da mu traži intervju i da ,,on sada treba da pegla priču zbog Demokratskog fronta“.

Zbog svih tih pritisaka Sinđelić je, tvrdi, angažovao advokaticu koja će, ukoliko mu se što desi da obavijesti sud ,,da je otet“ i da se na njega ,,pokušava uticati silom“.

“Angažovao sam jednu advokaticu da bilo šta da mi se desi, ona istog momenta obavijesti sud da sam ja otet, bukvalno, i da pokušava da se na mene utiče na silu”, čuje se u tonskom zapisu.

Sinđelić je u ponedjeljak gostovao u emisiji Ćirilica kod Milomira Marića gdje je djelimično promijenio priču o dešavanjima na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gor. Ustvrdio da nije bilo planirano nasilje već samo da naprave protest podrške opoziciji.

Na snimku koji, između ostalih, objavljuje i Portal Analitika, Sinđelić kaže što je odgovorio Milomiru Mariću:

“Ja sam rekao nije problem videćemo šta može da se uradi, ali ne može puno da se uradi, jer ima previše dokaza – što je istina. Ima previše dokaza i tu nema šta da se pegla. ‘Ajd, kao kaže, razmisliće on, pa će da mi kaže nešto ako možemo. Ja sam kupio vrijeme i šta ću sad da uradim? Sad ću stvarno da odem da siječem drva, ostaviću sve telefone da ne može da mi se uđe u trag – čuje se na snimku.

Podsjećamo Sinđelić je sinoć u “Ćirilici” kazao: “Poslije ove emisije, ja mogu da odem u šumu da siječem drva i tamo će vjerovatno doći da me uhapse”.

Na audio snimku se čuje da je navodni svjedok saradnik sagovorniku u rekao da je on čovjek koji razmišlja unaprijed.

“Znači ja ću da se sklonim, da radim, moj rad ja pokrivam pošto sam u šumi, tamo stvarno nema signala, ja neću da nosim telefone nikakve, niti da zivkam. Jednostavno, neću ih koristiti neću mnogo javno da se pojavljujem. Uglavnom, gledaću ja da pripremim jednu izjavu unaprijed da ostavim advokatici, potpisanu, ovjerenu i sve u slučaju mog nestanka. Da je to učinjeno zbog toga da bi se uticalo na mene silom da ja promijenim iskaz dat u sudu u Crnoj Gori. I to ću da ostavim kod nje da stoji, za slučaj da pokušaju da me otmu i da utiču na promjene”, kazala je osoba koja je navodno Sinđelić.

(Pobjeda/Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com