TRAŽE SE VUKOTIĆ I DEDOVIĆ! - Volim Podgoricu

TRAŽE SE VUKOTIĆ I DEDOVIĆ!

Crnogorske vlasti raspisale su međunarodne potjernice za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem, koji prema evidenciji bezbjednosnih službi slove za vođe škaljarskog klana, a sumnjiče se da su 2016. godine sa Milićem Minjom Šakovićem pokušali da ubiju dvije osobe, saznaje Pobjeda.

Vukotić, Dedović i Šaković krivičnom prijavom terete se da su u martu prije tri godine, u Kotoru, pokušali da ubiju Vojina Stupara i Miloša Radonjića, koje policija dovodi u vezu sa kavačkom kriminalnom grupom.

Istraga protiv trojice osumnjičenih pokrenuta je 7. februara kada su, prema tvrdnjama policije, prikupljeni dokazi da oni stoje iza napada na Stupara i Radonjića.

Tada su lisice stavljene Miliću Šakoviću, dok se Vukotić nalazi u Srbiji na izdržavanju petnaestomjesečne robije zbog falsifikovanja isprava, a Dedović je u bjekstvu. Šaković je uhapšen dok je sjedio u hotelu “Hilton” i njemu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela. Prilikom pretresa od Šakovića su oduzeta dva “ajfona” i jedan kriptovani telefon.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Iz policije su saopštili da je slučaj rasvjetljavanja napada na Stupara i Radonjića rezultat višegodišnje operativne akcije, usmjerene na suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa.

Sudeći po nalazima iz istrage, Šaković, Dedović i Vukotić su na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru sivim “BMW” podgoričkih registarskih oznaka presjekli put Stuparu i Radonjiću iz Kotora.

Stupar je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen.

Protiv Vukotića je prošle sedmice podnijeta još jedna krivična prijava zbog sumnje da je takođe prije tri godine 23. maja 2016. godine, u naselju Dobrota u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, ženu vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com