ŽELITE POSAO? Zaradite 2.000 eura na NAJLAKŠI mogući način! - Volim Podgoricu

ŽELITE POSAO? Zaradite 2.000 eura na NAJLAKŠI mogući način!

Švedska vlada finansira “eksperimentalni umjetnički projekat” u kom nudi jednoj srećnoj osobi da do kraja radnog vijeka dobija platu od 2.060 eura mjesečno “otkucavajući se” dvaput dnevno.

“Zaposleni” će morati svakog dana da ide na željezničku stanicu u Geteborgu i ubaci svoju karticu poslije čega će svijetlo iznad platforme za putnike označavati dolazak ovog jako bitnog i korisnog radnika na posao!?

Poslije toga može da ide i radi šta hoće dokle god se vrati na kraju “smjene” da izvuče karticu i ugasi svijetlo. Moći će da da otkaz kad želi, a “posao” im je zagarantovan dokle god se ne zaposle negdje drugdje. “Radniku” garantuju godišnje povišice, uplatu doprinosa, godišnji odmor i penziju.

Ova, blago rečeno, čudna ideja rezultat je konkursa koji je Agencija za javnu umjetnost Švedske proglasila kako bi na kreativan način “ukrasila” novu stanicu. Nagrada za pobjednički dizajn iznosila je oko 667 hiljada eura, a dvojac “umjetnika” koji se ovoga sjetio predložio je da nagrada bude potrošena na projekat zvani “Vječno zaposlenje”.

Vječnost u ovom slučaju znači 120 godina plate za ovo krucijalno “radno mjesto”, a mozgovi iza projekta Simon Goldin i Jakob Senebi smatraju da postoji 75 odsto šanse da uspiju da iz ovog fonda isplate “zarade” uz godišnju povišicu od 3,2 procenta.

Odbor zadužen da odluči pobjednika konkursa bio je oduševljen idejom, suprotno od velikog broja političara iz raznih stranaka koji smatraju da je ovo bacanje para poreskih obveznika. Neki misle da je projekat jednostavno glup i bezvrijedan, sa čim se čak i njegovi kreatori slažu, uz objašnjenje da su upravo to htjeli da postignu.

Zainteresovani će na konkurs za ovu jako odgovornu poziciju moći da se prijave tek godinu dana pred završetak izgradnje željezničke stanice koji se očekuje 2026.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com