Demokrate poručili DPS-u: Protesti vam utjeruju strah u kosti - Volim Podgoricu

Demokrate poručili DPS-u: Protesti vam utjeruju strah u kosti

Da su u strahu velike oči crnogorska javnost je dobila potvrdu i kroz saopštenje DPS-ovog poslanika Nikolića, onog koji nije “profesionalni” novinar. U groznici nastaloj permanentnim djelovanjem straha, pred njihovim očima se neobjašnjivo multiplicira broj organizatora protesta iako su u stvarnosti, onoj koja nije plod deluzija pod dejstvom straha DPS-a, organizatori građani Crne Gore. U strahu od takvih protesta, građanskih, demokratskih, mirnih, nenasilnih,  DPS kroz saopštenje koje je izraz njihove kolektivne paranoje, iako ga potpisuje jedan Nikolić, pokušava bezuspješno da svađa opoziciju i organizatore, nesvjestan da na taj način oslobađa još više energije koja sve više narasta i koja im utjeruje strah u kosti, koji će iz dana u dan postajati sve veći i veći.

Protesti Bečića, Lekića, Pavićevića, nezavisnih intelektualaca i naših političkih subjekata širom Crne Gore, svaki od njih, bili su u funkciji osnaživanja građanskih protesta, a ne nikako preuzimanja, što nije samo naša ocjena, već svih objektivnih posmatrača, uključujući i same organizatore. Naime, sami organizatori su više puta istakli da naši protesti i šetnje nikako ne remete, niti slabe građanske proteste. Naprotiv, protesti „Gotov je! Ne boj se“ bude i kanališu pobunjenu energiju iz svih opština u kojima ih održavamo ka Podgorici, ka Ulici Slobode, ka rijeci slobodnih ljudi koja iz dana u dan ima sve više čistih i bistrih pritoka i za koju su odveć slabe brane poput one koju ste neki dan postavili studentima koji su iz Nikšića krenuli na protest.

Da DPS, šampion u obmanjivanju građana, i Nikolić kao puki potpisnik, ne govore istinu u svom saopštenju, svjedoči i činjenica koju smo više puta istakli, a ponovićemo je opet i sada: svako ko načini i jedan jedini potez kojim bi pokušao da preuzme proteste, partijski, nacionalno ili vjerski oboji ili stavi u funkciju ostvarenja bilo čijeg interesa osim interesa građana i na taj način ih kompromituje, radi direktno za DPS i Đukanovića lično, odnosno za Službu. Demokratama ne pada na pamet ni da preuzimaju, ni da partijski boje proteste u Podgorici, a nastavićemo da motivišemo i pomažemo da što veći broj nezadovoljnih građana Crne Gore, naših članova i simpatizera prisustvuje njima kao dio nezadovoljne većinske građanske Crne Gore, što vas očigledno najviše boli, a demokratski ćemo vas udarati baš tamo gdje ste najslabiji. S druge strane, za razliku od DPS-a,  nijednom iskrenom borcu za promjene ne može smetati organizovanje više protesta širom Crne Gore protiv diktatora. Od početka govorimo da nijedan korak napravljen u tom smjeru, ne isključuje drugi i da ohrabrujemo sve moguće strukture da daju svoj doprinos padu posljednjeg diktatora na tlu Evrope koja je na svakoj svojoj stopi, izuzev, ovdje, u Crnoj Gori, svim diktaturama odavno rekla zbogom.

Posljednji potezi DPS-a i njegovih institucija najbolji su pozivi na proteste, tako da očekujemo da se na narednim pojave hiljade onih koji nisu do sada dolazili, isprovocirani upravo udbaškim metodama razračunavanja sa političkim protivnicima. Još jednom poziv svim građanima da u subotu, bez straha, izađu na proteste, najprije na Cetinju, na Balšića pazaru, od 15:30, a zatim i u Podgorici od 18, Trg nezavisnosti. Ne boj se. Odupri se. Bori se. Gotov je.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com