Đukanović: Knežević je od mene tražio pomoć - Volim Podgoricu

Đukanović: Knežević je od mene tražio pomoć

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, za kim je SDT raspisao crvenu Interpolovu potjernicu, i Demokratski front imaju isti interes – da izgori arhiva specijalnog tužioca.


 

– Nije Knežević problem ni opozicije ni vlasti, on je najveći problem sam sebi. Nije tačno da je Duško Knežević uspio da korumpira crnogorsko društvo. On je očigledno čovjek, prema vlastitom priznanju, koji je počinio određene sumnjive poslove i koji je svjestan da je pod istragom i vjerovatno pred optužnicom. Tražio je pomoć i od mene da ne bude procesuiran. Nakon što je dobio logičan odgovor da u Crnoj Gori danas ne postoji taj politički autoritet koji će sudu, ili tužiocima narediti šta i kako da rade, on je odlučio da pobjegne iz Crne Gore i da svoj slučaj prebaci sa pravnog na politički teren, kazao je Đukanović za nacionalni Javni servis, dodajući da je Interpol prihvatio potjernicu iz Crne Gore.

 

– Knežević danas ima isti interes koji ima i Demokratski front, a to je da izgori arhiva specijalnog tužioca, dakle revoluciju. Njegova misija je da oblati celu Crnu Goru.

Predsjednik se dotakao i građanskih protesta i jednog od zahtjeva da podnese ostavku.

– Naravno da ostavku neću podnijeti, poručio je Đukanović, ocjenjujući da protesti protiv vlasti nisu građanski, već politički jer iza njih stoje opozicione partije sa jasnim političkim idejama.

On smatra da je specijalni tužilac Milivoje Katnić nesumnjivo u pravu, kada kaže da su protesti povezani sa tim što se približava presuda optuženima u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

– Među učesnicima protesta imate čitav konglomerat političkih interesa, a jedan od važnijih je i taj interes DF-a, koji žele da pobjegnu od odgovornosti. Zar mislite da je moguće pobjeći od odgovornosti? Za zdravlje crnogorske demokratije važno je da smo pokazali da smo u stanju da imamo demokratski odnos. Očigledan je strah kod jednog dijela opozicije i ja mislim da se oni sada uzdaju u revoluciju. Ko se uzda u to, tanki su mu argumenti. Mi smo danas u finalu jednog regularnog sudskog postupka. Ne radujem se ničijoj krivičnoj odgovornosti, ali ako neko sebi da za pravo da zarad svog interesa ugrožava građansku sigurnost, s tim ne može biti interesa, poručio je Đukanović.

SLAVLjE U TUZIMA

Očigledno je da su danas u modi, ne samo u Crnoj Gori, nacionalne ideje. To nije karakteristika samo Crne Gore, već i šire. Došao je, uslovno rečeno, trenutak kada su Tuzi dobile Opštinu i kada su nacionalne partije osetile šansu da preuzmu odgovornost za upravljanje opštinom. To je legitimno. Drugi dio priče su greške vladajuće koalicije na državnom nivou, zašto nisu napravile korak više da predstave superiornost svoje političke ponude. Imali smo regularan proces i ja čestitam pobjedničkoj koaliciji i vjerujem da će to ići u prilog crnogorskoj multietničkoj stabilnosti. Nema govora o ugroženosti crnogorske države, kategoričan je Đukanović.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com