KAKO JE SNEŽANA PREŽIVJELA STRAŠNE DANE: Moj sin imao jedan odsto šansi da preživi, GLEDALA SAM GA NA APARATIMA: Sjeo je za volan PIJAN… - Volim Podgoricu

KAKO JE SNEŽANA PREŽIVJELA STRAŠNE DANE: Moj sin imao jedan odsto šansi da preživi, GLEDALA SAM GA NA APARATIMA: Sjeo je za volan PIJAN…

U jeku priprema za veliki beogradski koncert, kojim će 17. aprila u Sava centru obilježiti pola vijeka svoje karijere, lice legendarne pjevačice Snežane Ðurišić krije neki poseban spokoj. Još po rođenju kao da je bila predodređena za veliki uspjeh i popularnost jer je njen talenat, sada se čini, lako i bez ijedne prepreke našao put do priznanja. Jednako lako kako je ostvarila prve nagrade u pevanju, imala je sreću da i bez traganja nađe svoju srodnu dušu, pa je odmah pošto je postala punoletna otišla pred oltar sa izabranikom Slobodanom Gvozdenovićem, s kojim je potom dobila naslednike Maju i Marka. Nikada joj nije bilo teško da oduševljava brojnu publiku koja joj je dolazila na koncerte. U javnosti je održala mit o sebi kao o ženi kojoj je porodica svetinja, a verovanje u Boga je svakodnevni prioritet.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

 

“Molim se Bogu, Svetom Vasiliju i Svetoj Petki. Vjernik sam, ponašam se onako kako mi nalažu duša i srce. Kada čovjeka snađu nedaće koje ne može da okonča, pogotovo ako su zdravstvene prirode, oslanja se na čuda u koja ranije nije vjerovao”, ističe umetnica i objašnjava da joj je vera u Boga pomogla i kada je njen sin Marko doživio tešku saobraćajnu nezgodu, a zbog nesrećnih okolnosti pod kojim mu se desio udes sin poznate pjevačice krivično je osuđen.

– Kada je moj sin bio u krevetu, satima sam razmišljala zašto nam se to dešava. Taj događaj sam veoma teško podnijela, ali on me je i očvrsnuo. Ljekari su mi rekli da je moj sin imao jedan odsto šanse da preživi, ali ja sam bila ubijeđena da će ostati živ, čak i dok sam ga gledala na aparatima. Da li je to bila posledica mojih nada ili intuicije, ne znam. Bogu hvala, izvukao se, mada znam da će me taj događaj pratiti dok sam živa. Svako ko ima porodicu, može da pretpostavi kako sam to podnela i svaki razgovor na tu temu potpuno me utuče. Kada se sve završilo, zaključila sam da sam jača od svega i da smo ipak srećni jer smo zajedno živi i zdravi. Čisto sumnjam da se danas moj sin vratio svom životu, mislim da još nije. Bili su to strašni dani za našu porodicu, a pogotovo za porodicu, koja je izgubila svoje dijete Jelenu. Zato apelujem na sve da ne voze ako su pili i ne sedaju u kola s nekim ko je pio. To su najteži trenuci u mom životu – kaže Snežana, svesna da je kao roditelja pravila izvesne greške.

– Kao što sam rekla, Sloba i ja smo se venčali mladi i napravili smo neke greške kao roditelji. Mnogo smo radili i nekoliko puta se kućili, nešto smo propustili i kasnije imali posledice što je moj sin imao udes, volio da popije… Danas bih samo kazala i preporučila mladima da se vezuju isključivo iz ljubavi, a divno bi bilo ako to nije s 18 godina. Željela sam još naslednika, ali Marko je bio vrlo nemiran i zbog te njegove hiperaktivnosti kasnije nisam ni stizala da razmišljam o proširenju porodice. Bio je veoma aktivan i morali smo da mu posvećujemo mnogo pažnje. Kada je riječ o njihovom vaspitavanju, mislila sam da držim sve konce u svojim rukama, ali očigledno da u tome nisam potpuno uspjela. Kada sam dobila unučiće, videla sam da rođenje dece nisam osetila na pravi način. Greška je kada žene veoma mlade postanu majke, jer ne umiju na pravi način da se bave djecom i svrhu majčinstva shvate tek mnogo kasnije – priča Snežana, čija je ćerka Maja naslijedila njen talenat, ali nije krenula majčinim stopama.

FOTO: DRAGAN KADIĆ

– Voli da kaže da je to uradila da njena deca ne bi trpela. To je šamar meni, ali volim je što je takva. Maja ima izuzetan dar za muziku i pjevanje i čak sam jedno vrijeme insistirala na tome da počne time da se bavi, ali uprkos tome, ona je završila Filološki fakultet, odsek orijentalna filologija, i engleski jezik i književnost na fakultetu u Njujorku, tu zasnovala porodicu, izgradila sebi život i, ako smijem da se usudim i kažem u njeno ime, našla sebi sreću – priča pjevačica, koja je od ćerke i zeta Branka dobila unuke Teodoru i Luku, a od sina i snaje Ðurđe ima Miloša i Lanu.

Kurir.rs/Glossy/Jasmina Antonijević Milošević/Foto Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com