Mitropolije dala BLAGOSLOV za snimanje filma sa Džoni Depom - Volim Podgoricu

Mitropolije dala BLAGOSLOV za snimanje filma sa Džoni Depom

Snimanje filma “Minamata” u kojoj glavnu ulogu igra Džoni Dep počelo je danas na lokacijama u Tivtu. Snimanje se obavlja na Ostrvu cvijeća – Miholjskoj Prevlaci, Župi i plaži Kalardovo.

Kako prenosi Radio Tivat, do zvaničnih izjava o toku snimanja i detaljima je nemoguće doći, jer to izričito zabranjuje produkcija filma. Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, filmska ekipa je tražila i dobila od Mitropolije crnogorsko primorske blagoslov za snimanje dijela filma na Miholjskoj Prevlaci.

Ekipa koju je angažovala producentska kuća „Work in progress“ broji oko 200 ljudi, a vozni park smješten je na platou ispred Sportske dvorane Župa. Najveći dio filmskog seta i scenografije postavljen je na Ostrvu cvijeća.

Filmski set postavljen je na samom ulazu ispred manastirske kapije, a oznake za privremeno filmsko naselje postavljene su po ulicama u Tivtu.

Prema saznanjima Radija Tivat, producenti će za statiranje angažovati lokalno stanovništvo koje ima iskustva u nekoliko filmskih ostvarenja koje su proteklih godina snimani u Tivtu.

Dep će scene iz života američkog fotografa Judžina Smita snimati na Ostrvu cvijeća, tivatskoj Župi i plaži Kalardovo. Snimanje filma “Minamata” započeto je u Japanu i Srbiji.

Producenti filma iz Beograda sa predsjednikom opštine Tivat, Sinišom Kusovcem još krajem prošle godine imali su sastanke i dogovorili snimanje filma na nekoliko lokacija u Tivtu tokom marta.

Ekipa u Tivtu, kako je ranije najavljeno, ostaje nedelju dana.

Opština Tivat je odobrila lokacije i pomogla je produkciji u komunikaciji sa opštinskim preduzećima i državnim organima. Podršku projektu su već dali Komunalno Tivat i Opština Tivat.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com