“Najviše što možemo da KAŽEMO je da sjutra NEĆE BITI suđenja” - Volim Podgoricu

“Najviše što možemo da KAŽEMO je da sjutra NEĆE BITI suđenja”

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević poručili su da sjutra neće biti nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

“Najviše što možemo da kažemo je da sjutra neće biti suđenja, mislim da smo vam dovoljno otkrili”, kazao je Knežević odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za novinare koji je organizovao DF, nakon što je na današnjem suđenju odbijen zahtjev odbrane da se preslušaju snimci na kojima se navodno nalazi svjedok saradnik Saša Sinđelić.

Хитни прес ДФ КРАЈ ФАРСЕ "ДРЖАВНИ УДАР"На ексклузивним снимцима до којих је дошао Informativni portal IN4S, Синђелић на непознатој локацији, особама од повјерења говори како су се ствари заиста одвијале, те да је његово лажно свједочење изнуђено мучењем и уцјенама.Снимке можете погледати овдје: https://bit.ly/2JjYDMm

Gepostet von Demokratski front am Mittwoch, 13. März 2019

Sa njim se složio Andrija Mandić koji je poručio da se proces teško može nastaviti dok se sudsko vijeće ne odredi na ove dokaze i ne uvrsti ih u dokazni postupak.

“Imali ste prilike da se uvjerite kako funkcioniše pravosuđe, advokati su došli u posjed dva video zapisa na kojima se vidi kako svjedok saradnik svojim prijateljima objašnjava kako je učeštvovao u montiranju napada u Crnoj Gori. To je najvažniji dokaz za ovaj slučaj, naši advokati su pokušali da dostave ove dokaze. Vidjeli ste da im sudija nije dozvolila da se ti najvažniji dokazi uključe i da se o njima raspravja u samom procesu”, kazao je Mandić.

Istakao je da im je odbijanjem dokaza koje je njihov advokat Miroje Jovanović podnio još 1. marta, uskraćeno pravo na odbranu. To je, kako je dodao, ponovljeno i danas.

“Sinđelić funkcioniše kao džuboks, koji radi kako mu kaže vlasnik žetona. Mi ne želimo da učestvujemo u lažnom i montiranom procesu. Advokati su danas napuštajući sudnicu poslali poruku korumpiranom pravosuđu i režimu, a ne može se više iz centara moći naređivati sudijama. Sada kada imamo ključne dokaze koji završavaju ovaj sudski proces i stvar dovode do kraja i potvrđuju da je ovo sve montaža, sudsko vijeće u dogovoru sa tužilaštvom to ne želi da uvrsti u dokaze. Mi smo odlučili da uradimo sve što je u našoj moći kako bi ipak ovi važni dokazi bili sastavni dio sudskog procesa o kojem će raspravljati i međunarodni krugovi”, rekao je Mandić.

Knežević je istakao da je objavljivanjem dva autentična snimka na kojim se nalazi Saša Sinđelić “sahranjena” optužnica za takozvano krvoproliće vijeka.

“Sinđelić na snimcima prijateljima saopštava da je bio mučen u spuškom zatvoru i da je bio prinuđen da da iskaz kako su to tražili Saša Čađenović i Milivoje Katnić. Sudija Mugoša se pozivajući se na ZKP, to nije više ZKP nego OGP, pokušava da se snimci ubace tek nakon završetka završnih riječi. Da je Mugoša pustila te snimke došlo bi do prekida optužnice i sva bi ova farsa pošla do đavola”, dodao je Knežević.

Knežević se zahvalio svim advokatima odbrane koji su, kako tvrdi, poručili sudiji Mugoši da neće moći da se rugaju zdravom razumu građana.

Ponovo su zatražili od sudije Suzane Mugoše da prekine sudski proces, te zatražili i da se utvrdi autentičnost ovih dokaza.

“Sudija Mugoša jednim dopisom ka Beogradu može da utvrdi autentičnost ovih snimaka i tako donese odluku. Nismo imali ništa protiv raznoraznih fotografija, a sad ovdje imamo svjedoka saradnika i očekujemo od nadležnih da provjere autentičnmost ovih snimaka. Ne znam zašto bi se išlo na završnu riječ, ako se pokaže da su snimci autentični onda bi optuženi bili oslobođeni, a oni koji su ga montirali bi završili na optuženičkoj klupi”, poručio je Knežević.

Podsjetimo, na današnjem suđenju za pokušaj terorizma, planirano je izvođenje završnih riječi, međutim pretres je prekinut jer su advokati odbrane napustili sudnicu Višeg suda. Oni su to učinili nakon što je sutkinja Suzana Mugoša odbila da se prije početka završnih riječi saslušaju audio snimci koji su advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević dostavili sudu.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com