DF traži da se svi snimci uvrste u postupak, tvrde da je snimke koje je dostavilo tužilaštvo napravio Radonjić - Volim Podgoricu

DF traži da se svi snimci uvrste u postupak, tvrde da je snimke koje je dostavilo tužilaštvo napravio Radonjić 

Demokratski front ocijenio je da je sutkinja Suzana Mugoša na današnjem ročištu “pokušala da izjednači nekakve snimke” svjedoka saradnika Saše Sinđelića, sa snimcima koje su dostavili advokati odbrane.

Iz Demokratskog fronta tvrde da je audio snimke koji su objavljeni na pojedinim portalima, a na kojima se navodno čuje glas Sinđelića u hotelu “Hilton” napravio šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić.

Navode i da ti snimci “nisu pribavljeni u skladu sa zakonom”.

Dodaju da vjeruju da su dva video snimka nastala u Srbiji “pribavljeni u skladu sa zakonom”.

“Na tim snimcima Saša Sinđelić jasno i nedvosmisleno objašnjava kako je zajedno sa SDT-om učestvovao u montaži “državnog udara” i podmetanju liderima DF”.

Iz Demokratskog fronta su saopštili da postoje dva snimka koje je Radonjić, kako tvrde, napravio sa Sinđelićem.

“Jedan video snimak dok je ovaj bio još u Podgorici i to u hotelu “Hilton”, a drugi audio snimak u Srbiji gdje je svaki mjesec nosio mjesečnu apanažu Saši Sinđeliću, a što je uredno evidentirano od nadležnih struktura države Srbije. Činjenica da su se ti montirani uradci sa džuboks svjedokom saradnikom koje je dostavilo tužilaštvo pojavili prvo u režimskim portalima dovoljno govori o tome da ih je dostavilo tužilaštvo i da to glumatanje nije moglo biti pribavljeno u skladu sa Zakonom”.

Iz DF-a traži da se snimci koje je dostavilo tužilaštvo izvedu kao dokaz.

“I utvrdi da li su pribavljeni u skladu sa Zakonom, kao što tražimo da se utvrdi da li su u skladu sa Zakonom pribavljeni snimci koje su dostavili advokati Andrije Mandića i Milana Kneževića. Pritom, za razliku od tužilaštva advokati lidera DF-a neće tražiti da se kao dokaz izvede i gostovanje Saše Sinđelića u emisiji “Ćirilica”, u kojoj je svjedok saradnik javno saopštio da je njegov iskaz pred Višim sudom dat pod prisilom i da je laž. Samo tražimo da se izvedu kao dokaz dva video snimka koji su u skladu sa ZKP-om juče dostavljeni sudskom vijeću”.

Ističu i da je jasno da Sinđelić “na jednom od ovih snimaka ne govori istinu”.

“Valjda je Suzani Mugoši i njenom vijeću, ali prije svega crnogorskoj javnosti, u interesu da se utvrdi istina i činjenično stanje u ovom tzv. procesu vijeka. Današnji pokušaj Suzane Mugoše da izjednači Pobjedu i CDM sa izgleda relevantnim dokazima koji su pribavljeni u skladu sa zakonom, rešava se jednim običnim dopisom suda prema Republici Srbiji ili državi u kojoj se nalazi njihov svjedok saradnik, u kojem se traži utvrđivanje autentičnosti snimka Pobjede i CDM-a i snimaka koje su pribavili advokati DF-a. Sve drugo je bijedni sluganjski pokušaj Suzane Mugoše da u strahu od prošlosti i gubitka privilegija, pokuša održati u životu optužnicu koja je odavno umrla. Zato je pozivamo još jednom, ako nije u stanju da izdrži pritisak Mila Đukanovića i Zorana Pažina, da se povuče iz ovog predmeta, jer je časnije saditi luk u Dahni nego nepošteno postupati prema nevinim ljudima”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com