NAJVEĆI KOLAPS U ISTORIJI Fejsbuka i Instagrama: Šta se to juče desilo? - Volim Podgoricu

NAJVEĆI KOLAPS U ISTORIJI Fejsbuka i Instagrama: Šta se to juče desilo?

Portal popularne društvene mreže proradio je nakon vjerovatno najvećeg kolapsa u svojoj istoriji, iako još ima izvjesnih problema. Stručnjaci već više od 15 sati pokušavaju da riješe problem nakon što je “Fejsbuk” oboren na globalnom nivou juče oko 17.00 sati po našem vremenu.

Iako se portal učitavao, mnogi korisnici su imali problem s objavljivanjem postova. Od jutros je situacija, međutim, počela da se popravlja. “Fejsbuk” je pao u tolikoj mjeri da su zvaničnici preko “Tvitera” morali da objasne šta se dogodilo, prenio je Index.hr. Međutim, oni nisu iznijeli mnogo detalja, samo su ukazali da nije riječ o hakerskom napadu.

Naslovnica “Mesindžera” se nije učitavala, a mnogi su prijavili problem sa “Vocapom”, posebno sa učitavanjem slika. Umesto selfija i ažuriranja statusa, mnoge korisnike je zatekla poruka: “Izvinite. Dogodio se neki kvar. Radimo da to popravimo što je pre moguće”.

 

Ovako dug period smetnji verovatno će uznemiriti oglašivače koji troše velike količine novca da dođu do potencijalnih mušterija na “Fejsbukovim” platformama. Iz kompanije sa sedištem u Menlo Parku, u Kaliforniji, koja ostvaruje ogromnu većinu prihoda od oglašavanja, rekli su za “Blumberg” da još uvek istražuju u kojoj su meri jučerašnji problemi pogodili oglašivače, i da razmatraju mogućnost da im se vrati novac.

Kompanija ima više od 2,3 milijarde korisnika, a “Instagram” više milijardu, navodi CNN. Korisnici “Fejsbuka” morali su otići na “Tviter” da se požale na problem. Većinu dana “Tviterom” su se premetali haštagovi #FacebookDown i #InstagramDown.

Ljudi su koristili tagove da objave memove o padu mreže, spekulišući o uzrocima problema i razmenjujući savete kako preživeti bez “Fejsbukovih” aplikacija. Portal je oboren u sredu popodne i pogodio je ljude širom sveta, uključujući Sjedinjene Države, Centralnu i Južnu Ameriku i Evropu, a korisnici iz Azije prijavili su problem jutros. Uprkos nekim glasinama da je do obaranja došlo zbog hakerskog DDos napada – vrste u kojoj napadači “poplave” mrežu – “Fejsbuk” je negirao te navode.

1 komentar

  1. Thanks a bunch for sharing this with all folks you really recognise what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly additionally discuss with my web site =). We can have a link trade contract among us!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com