Pretresi na tri lokacije: Uhapšena jedna osoba! - Volim Podgoricu

Pretresi na tri lokacije: Uhapšena jedna osoba!

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su juče, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, izvršili pretrese na tri lokacije kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku, pištolj, municiju, detonatorske kapisle i druge predmete.

Jedno lice je lišeno slobode dok je protiv jednog pokrenut prekršajni postupak.

Naime, službenici OB Danilovgrad su, 13.03.2019. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje koriste M.Đ. (20), N.P. (26) i I.D. (27), sva lica iz Danilovgrada. Prilikom pretresa lokacije koju koristi N.P. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Ekol Gediz” cal. 9 mm sa praznim okvirom, gumenu palicu i futrolu za pištolj.
Pretresom prostorija koje koristi I.D. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke „Crvena zastava”, dva prazna okvira, 29 metaka različitog kalibra i četiri detonatorske kapisle.

Sa svim preduzetim mjerama i radnjama je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv N.P. pokrene prekršajni postupak.

U službenim prostorijama OB Danilovgrad prikupljena su obavještenja od svih lica, kao i od S.D. (30) iz Danilovgrada, koji se srodnik I.D, a kojom prilikom su policijski službenici došli do sumnje da automatska puška pripada S.D. Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem S.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com