Za auto-put u prošloj godini potrošeno 165 miliona eura - Volim Podgoricu

Za auto-put u prošloj godini potrošeno 165 miliona eura

Za izvođenje radova na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare u prošloj godini je utrošeno 165,2 miliona eura, pokazuju podaci Vlade, prenose Dnevne novine.

“Od početka realizacije projekta do 31. decembra 2018, povučen je ukupan iznos od 591,70 miliona dolara, odnosno 431,33 miliona eura iz kredita zaključenog sa kineskom Exim bankom. Od navedenog iznosa, na 2018. se odnosi 186,47 miliona dolara, odnosno 135,93 miliona eura”, precizira se u Prilogu Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori.

Sporije povlačenje sredstava za gradnju auto-puta dovelo je do toga da kapitalni budžet bude manje realizovan u odnosu na plan i to za 24,4 miliona eura.

“Izvršenje kapitalnog budžeta u prošloj godini, isključujući izdatke koji se odnose na projekat auto-puta, iznosi 90,83 miliona eura ili 111 odsto planiranih izdataka. Razlog ovakvog izvršenja kapitalnog budžeta prvenstveno je rezultat intenzivnijih aktivnosti na izvođenju radova na ostalim značajnim kapitalnim projektima”, navodi se u dokumentu.

Dnevne novine

1 komentar

  1. I am usually to blogging and i also actually appreciate your content. Your content has really peaks my interest. Let me bookmark your web site and maintain checking for new info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com