Bivši radnici fabrike ,,Radoje Dakić” dijele 3,37 miliona eura - Volim Podgoricu

Bivši radnici fabrike ,,Radoje Dakić” dijele 3,37 miliona eura

Stečajni upravnik fabrike “Radoje Dakić” Mladen Marković donio je odluke o namirenju razlučnih povjerilaca, prema kojima bi 719 bivših radnika podgoričkog preduzeća trebalo da podijele 3,37 miliona eura, saznaju Dnevne novine.

Isplata bivših radnika počeće nakon što Markovićeve odluke postanu pravosnažne, što bi moglo da se dogodi već 20. marta ukoliko do tada na njih ne bude prigovora. U slučaju žalbi, isplata će biti prolongirana.

Najviše novca podijeliće radnici koje zastupa advokatska kancelarija “Prelević”, kao i povjerioci Milan Vukčević i Radisav Janković. Za namirivanje oko 11 odsto njihovih priznatih potraživanja predviđeno je 2,19 miliona eura dobijenih od prodaje sedam katastarskih parcela.

Od 1,07 miliona eura, za koliko je prodata parcela od 13.000 kvadrata, namiriće se 7,63 odsto ukupnih potraživanja bivših radnika koje zastupa advokat Veselin Raspopović iz Danilovgrada, kao i Ilija Brnović i Slobodan Orović.

Prodajom 1.028 kvadrata zemljišta stečajna uprava prihodovala je 85.388 eura, od kojih će 74.588 eura podijeliti sedam bivših radnika koje zastupa advokat Novica Sekulović iz Podgorice, dok će ostatak biti rezervisan na računu stečajnog upravnika za troškove prodaje i njegovu nagradu.

Od parcele površine 62 kvadrata, koja je za 20.010 eura prodata Zetagradnji, namiriće se dio potraživanja tri bivša radnika koje zastupa advokatska kancelarija Ćupić iz Podgorice i jedan kojeg zastupa kancelarija Prelević. Njima će ukupno biti isplaćeno 14.408 eura, dok će ostatak biti iskorišten za troškove i Markovićevu nagradu.

Bivši radnici podgoričke fabrike ukupno potražuju 50 miliona eura po osnovu više sudskih presuda. Njima se, kako su ranije saopštavali, duguje u prosjeku po 30.000 eura za zarade i doprinose. Oni od 2009. godine protestima traže izvršenje sudskih presuda.

Stečaj je u “Radoje Dakić” otvoren 2016. godine, na zahtjev Poreske uprave, zbog duga od 10,7 miliona eura.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com