Home / PG INFO / Aktuelno / Demokrate će podržati Albanski forum u Tuzima, ali neće u vlast

Demokrate će podržati Albanski forum u Tuzima, ali neće u vlast

Demokratska Crna Gora podržaće izbor predsjednika Opštine Tuzi i šefa lokalnog parlamenta u toj opštini, ali neće biti dio vlasti, naveli su iz ove partije.

Glavni odbor Demokrata, kako se navodi, ovlastio je odbornika Štjefana Camaja da bezuslovno podrži kandidate Albanskog foruma i time obezbijedi “presudni 17 glas za slanje Demokratske partije socijalista u opoziciju”.

“Podrška je bezuslovna a Demokratska Crna Gora neće učestvovati u vlasti, niti tražiti zauzvrat bilo kakvu funkciju. Odluka je motivisana željom da ispoštujemo izbornu volju građana Tuzi i pošaljemo DPS u opoziciju. U suprotnom, kako je i u srijedu potvrdio predsjednik DPS-a (Milo Đukanović), da nijesu Demokrate osvojile mandat Albanski forum ne bi mogao da formira vlast i išlo bi se na nove izbore”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Albanski forum, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca  osvojila je na lokalnim izborima u Tuzima 16 mandata a Demokrate jedan. DPS ima 10, Bošnjačka stranka četiri a Socijaldemokrate jedan mandat. Konstitutivna sjednica zakazana je za 21. mart.

“Konstituenti Albanskog foruma nemaju poslanika u aktuelnoj skupštinskoj većini na državnom nivou, a Albanska alternativa i Demokratski savez Albanaca su u prethodnom sazivu SO Tuzi bili zajedno sa Demokratama opozicija. Demokrate su još jednom pokazale da interes oslobađanja opština od DPS-a za nas nema alternativu”, navodi se i istiće da će Demokrate kontrolisati vlast u Tuzima.

đ

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *