Home / NOVOSTI / Društvo / KESIĆ O KATNIĆEVOJ IZJAVI: Ako radiš sa lukom, možeš i plakati 

KESIĆ O KATNIĆEVOJ IZJAVI: Ako radiš sa lukom, možeš i plakati 

Iako su mnogi u Srbiji mislili da se nakon promjene vlasnika O2 televizije, satirična emisija “24 minuta sa Zoranom Kesićem” neće vratiti na male ekrane, prva epizoda nakon zimskog raspusta stigla je prošle subote, a koautor i voditelj pokazao je da nastavljaju u istom pravacu – ismijavaju i kritikuju kako vlast, tako i opoziciju.

Publika u Crnoj Gori “24 minuta” može pratiti i na Youtube kanalu, a oni koji se nađu u Tivtu 15. marta imaće priliku da čuju Zorana Kesića i uživo.

Srpski voditelj, na Crnogorsko primorje stiže sa humorističnom priredbom “Priče i pesme” koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, imrovizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem songova, ali i interakcije sa publikom.

U razgovoru za “Play” Kesić je pričao i o povratku emisije, ali i tome šta publika može očekivati od projekta “Priče i pesme”, a osvrnuo se i na izjavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji građanima preporučuje sađenje luka.

Zoran Kesić
Zoran Kesić(Foto: Privatna arhiva)

“Moja priredba ‘Priče i pesme’ se uglavnom bavi političkim temama, zatim društvenim, međunacionalnim razlikama, muško-ženskim odnosima, tu je i ljubav-porodica-brak, pričam i o raznim vrstama seksualnih devijacija, ima nešto o životinjama i penzionerima…”, nabraja Kesić.

Na konstataciju da je izostavio jedino kulinarstvo, srpski voditelj odgovara:

“Ne, kulinarstvom se ne bavim, osim u segmentu o politici, gdje govorim o kulinarstvu na jedan pomalo neprimjeren način. Govorim o onim ljudima koji su go*na”.

Fanovima Kesića, ali i emisije “24 minuta” poznato je da voditelj koristi svaku priliku da zapjeva, pa je to bio neizostavni dio i u njegovoj priredbi.

“Moj standardni program se sastoji iz toga što pričam i pjevam, kao što govori i sam naziv, naravno, moje priče i pjesme sa svakim novim nastupom rastu, mijenjaju se i razvijaju, tako da ne postoje dvije iste priredbe. Za svaki grad u kojem nastupam, ja pišem namjenski jedan dio programa, tako da ću to učiniti i za Tivat. Biće sigurno nešto novo, aktuelno i zanimljivo, vezano za Crnu Goru”, obećava on.

Zoran KesićZoran Kesić

Ideja o priredbi, nastala je kaže posredstvom televizijske emisije, odnosno završetka jednog projekta.

“Počelo je tako što sam i prije ovog projekta imao javne, žive nastupe. To se zvalo ‘Fajront republika 3D’, u periodu kada sam ostao bez televizijske emisije i to je bio način da dođem do publike, da oni koji žele plate kartu i pogledaju to uživo”, prisjeća se on. “Kasnije je naravno došao do emisije ‘24 minuta’, ali je ostala ta ljubav za živim nastupom, neposrednim kontaktom sa publikom, adrenalinom, dozom straha hoće li publika reagovati kako sam zamislio na moj materijal, hoću li uspjeti da je nasmijem, da ostvarim kontakt…”, nastavlja Kesić i dodaje da upravo tu vrstu adrenalina voli.

“Adrenalin i neizvjesnost kakva će biti publika i kako će me prihvatiti. Vjerujete da uvijek izađem mrtav umoran sa priredbi, ali to je dobar umor, jer znam da sam napravio dobar posao, da sam uspio da zadržim pažnju i zasmijem te ljude koji su došli i jedva čekam da se poslije ode u kafanu na jelo i piće”, iskren je on.

Kesić sa ekipom Njuz neta koja je zadužena za pisanje scenarija, prati politička dešavanja u Srbiji tokom cijele sedmice, pa voditelj objašnjava kako sve postiže.

“Tako što mi emisiju pišemo od utorka do četvrtka, petkom snimamo i odmah u petak poslije snimanja, u subotu, nedjelju i ponedjeljak imam vremena za moje solo projekte. Jedino tada mogu da izbivam iz Beograda. Inače ne prihvatam nikakve poslove koji su zakazani za utorak, srijedu i četvrtak, jer to je rezervisano za našu emisiju i to je najvažnije. ‘Priče i pesme’ su nešto što ja volim, što mi je drago, ali emisija je svetinja”, zaključuje on.

U međuvremenu, naročito od kako je Ivan Ivanović ostao bez svoje emisije na Prvoj, koja je sada u istom vlasništvu kao i O2, spekulisalo se o povratku “24 minuta”, ali Kesić kaže da su “njuzovci” i on na to navikli.

“Naravno, ponovo smo tu. Mi smo navikli na spekulacije hoće li ili neće biti emisije, jer se one dešavaju od prve sezone, od 2014. godine, tako da ovo nije ništa novo. Mi ni nakoji način ne podgrijevamo te spekulacije. Prosto završimo sezonu, kažemo vidimo se za tri mjeseca i pojavimo se za tri mjeseca”, odgovara Kesić.

“Sve što se priča oko emisije, da li će je biti, da li će nas ukinuti, pa pitanja kako to da samo naša emisija preostaje u ovom mrtvom moru srpskih medija, sve je to nešto što ne zavisi od nas. Mi pet godina radimo isto kao prvih dana, sa istim motivom da kritikujemo sve što nam se učini da je pogrešno, loše, nazadno i tako radimo do dan danas”, tvrdi on. “Ekipa emisije je potpuno ista i mi smo tim koji se drži, poštujemo se i volimo, i našu sigurnu kuću nalazimo u našem timu. Bez obzira šta se priča oko emisije, a uglavnom se dobro priča”, dodao je Kesić.

“24 minuta” se s vremena na vrijeme osvrne i na dešavanja u regionu, ali to što je akcenat na političkim aktuelnostima u Srbiji, ne umanjuje gledanost u Crnoj Gori, pa i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

“Prepoznajem to kao dokaz da nas more iste brige, svuda u regionu. Ono što zajedničko je nizak standard, nemogućnost perspektive, odlazak iz zemlje u one gdje se bolje i ljepše živi, to je vezano za cijeli region”, smatra voditelj i koautor “24 minuta”.

Zoran KesićZoran Kesić

“Iako se uglavnom fokusiramo na Srbiju, to su zajedničke muke, a i smisao za humor nam je isti. Više je onoga što nas spaja, od onoga što nas razdvaja, to je prije svega jezik… Naravno da nam je drago i imponuje nam što smo gledani u okolnim državama i prosto to je jedna od misija ‘24 minuta’ – da spajamo na nivou prepoznavanja smisla za humor, kulture, širine… Volimo da komuniciramo sa kolegama iz regiona i pozdrav svima koji nas gledaju gdje god da su”, poručuje Kesić.

On se u razgovoru za “Play” osvrnuo i na nedavu izjavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, da je građanima koji na protestima traže njegovu ostavku “bolje da su pošli ako imaju gdje malo zemlje da obrađuju, da sade luk ili nešto drugo”, a koja podsjeća na one srpskih političara koje se ismijavaju u emisiji “24 minuta”.

“Građani mogu da sade luk, ali kada imaš posla sa građanima i puno luka može se desiti da na kraju i malo plačeš”, komentariše Kesić.

“To je naravno manir svake vlasti, pa i kod nas se dešavaju protesti, pa ministar policije Nebojša Stefanović pokušava da umanji broj i prebrojava ljude u zimskim jaknama po kvadratnom metru. Izvodi neku svoju politiku, zabašurujući činjenicu da su ljudi izašli na ulicu i da im nešto smeta”, dodaje voditelj.

“Ono što je zajedničko našim državama je to da vlast pokušava da ostane što duže u fotelji i pritom je ne zanima da li će da laže, spinuje ili zamazuje oči ljudima, to nam je zajedničko i to prepoznajem i u izjavi Katnića”, poručio je on.

Đukanović je bukvalno vječita tema

Na pitanje šta je nezaobilazna tema u Crnoj Gori, kada se radi o njegovoj priredbi “Priče i pesme”, Kesić otkriva:

“Nezaobilazna tema kada sam u Crnoj Gori su Crnogorci. Posebno Crnogorci u Beogradu, dakle taj trend njihovog dolaska posebno oko Pravnog fakulteta i fenomen nevraćanja nazad. Zatim to su naši bratski odnosi, dva oka u glavi, Milo Đukanović kao vječita, bukvalno vječita, tema…”.

Kesić će se u okviru svoje priredbe u Tivtu, u Centru za kulturu, osvrnuti i na “primorske, lijepe i romantične priče”, ali i ekologiju.

“Crna Gora je ekološka država, jedina na svijetu, gdje se i najugledniji ekolozi pitaju ‘Brate šta je tu ekološko?’… tako da je to široka lepeza tema, uz par pjesama, koje su obrade nekih poznatih numera sa teritorije Crne Gore, naravno uz pominjanje uglednih muzičara poput Vlada Georgieva, Sergeja Ćetkovića, raznih marovića, koji su sa tih prostora, a sada su kod nas i nikako da se vrate nazad”, uz osmijeh konstatuje Kesić.

Kako kaže, očekuje pozitivnu reakciju crnogorske publike, jer “one koje voliš možeš i da zezaš”.

“Volim da nastupam kod vas, nije nikakva novost da imam posebnu simpatiju prema Crnoj Gori i Boki Kotorskoj, mojim prijateljima, naročito The Books Of Knjige, Cetinju… To je nešto dugogodišnje i posebno između mene i Crne Gore, što traje razvija se. Nikada se Crna Gora nije naljutila što ja nju malo zezam, jer kada nekoga voliš i znaš da je ljubav uzvraćena, onda možeš malo i da ga zezaš, a da znaš da se neće naljutiti”, kazao je Kesić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *