Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Dom starih biće završen sredinom 2020. godine

PODGORICA: Dom starih biće završen sredinom 2020. godine

Dom za stare osobe na Starom aerodromu, koji realizuju Vlada Crne Gore i Glavni grad, biće završen sredinom naredne godine, saopšteno je iz PG biroa.

Radove su danas obišli gradonačelnik Podgorce Ivan Vuković i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Vuković je istakao da od ukupne vrijednosti projekta, koja iznosi više od 12 miliona eura, učešće Glavnog grada je više od tri miliona eura i odnosi se na ustupanje lokacije, oslobađanje obaveze plaćanja komunalne naknade i izdradnju prateće infrastrukture

Prema njegovim riječima, u objektu će biti mjesta za 270 penzionera.

“Osim smještajnih jedinica imaćemo i kuhinju, trpezariju, prostor za medicinsko osoblje i sve ono što je potrebno da ova populacija na lijep i kvalitetan način provodi vrijeme“, kazao je Vuković.

On je podjetio da je gradska uprava u proteklom periodu omogućila da 288 porodica penzionera po veoma povoljnim uslovima riješi stambeno pitanje.

Purišić je kazao da je ovo najveći projekat iz oblasti socijalne zaštite i da su izvođači kvalitetno odradili svoj dio posla.

„Za Podgoricu i za Crnu Goru ovaj objekat puno znači, jer ćemo dobiti funkcionalan prostor za 270 korisnika koji će imati najkvalitetniju uslugu i u segmentu smještaja, ali i u svim uslugama koje prate taj smještaj. U ovom objektu ćemo zaposliti i značajan broj osoblja i stručnih lica“, istakao je Purišić.

Iz PG Biroa su podsjetili da je bruto površina objekta 11.225 metara kvadratnih, a korisna površina 9.807 kvadrata. Predviđen je za boravak 270 korisnika smještenih u 97 dvokrevetnih, 36 jednokrevetnih, pet četvorokrevetnih soba i 12 apartmana.

Predviđena je izgradnja 61 parking mjesta, dvije saobraćajnice, pješačke staze, platoa za manifestacije različitih tipova i natkrivenog prostora za sjedenje, dok će dio kompleksa biti pod zelenim površinama.

Izvođač radova je kompanija IGP Fidija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com