PODGORICA: Dom starih biće završen sredinom 2020. godine - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dom starih biće završen sredinom 2020. godine

Dom za stare osobe na Starom aerodromu, koji realizuju Vlada Crne Gore i Glavni grad, biće završen sredinom naredne godine, saopšteno je iz PG biroa.

Radove su danas obišli gradonačelnik Podgorce Ivan Vuković i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Vuković je istakao da od ukupne vrijednosti projekta, koja iznosi više od 12 miliona eura, učešće Glavnog grada je više od tri miliona eura i odnosi se na ustupanje lokacije, oslobađanje obaveze plaćanja komunalne naknade i izdradnju prateće infrastrukture

Prema njegovim riječima, u objektu će biti mjesta za 270 penzionera.

“Osim smještajnih jedinica imaćemo i kuhinju, trpezariju, prostor za medicinsko osoblje i sve ono što je potrebno da ova populacija na lijep i kvalitetan način provodi vrijeme“, kazao je Vuković.

On je podjetio da je gradska uprava u proteklom periodu omogućila da 288 porodica penzionera po veoma povoljnim uslovima riješi stambeno pitanje.

Purišić je kazao da je ovo najveći projekat iz oblasti socijalne zaštite i da su izvođači kvalitetno odradili svoj dio posla.

„Za Podgoricu i za Crnu Goru ovaj objekat puno znači, jer ćemo dobiti funkcionalan prostor za 270 korisnika koji će imati najkvalitetniju uslugu i u segmentu smještaja, ali i u svim uslugama koje prate taj smještaj. U ovom objektu ćemo zaposliti i značajan broj osoblja i stručnih lica“, istakao je Purišić.

Iz PG Biroa su podsjetili da je bruto površina objekta 11.225 metara kvadratnih, a korisna površina 9.807 kvadrata. Predviđen je za boravak 270 korisnika smještenih u 97 dvokrevetnih, 36 jednokrevetnih, pet četvorokrevetnih soba i 12 apartmana.

Predviđena je izgradnja 61 parking mjesta, dvije saobraćajnice, pješačke staze, platoa za manifestacije različitih tipova i natkrivenog prostora za sjedenje, dok će dio kompleksa biti pod zelenim površinama.

Izvođač radova je kompanija IGP Fidija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com