Home / NOVOSTI / Društvo / U SUBOTU ISPLATA SOCIJALE

U SUBOTU ISPLATA SOCIJALE

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za februar počeće sjutra, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. Ministarstvo je za tu namjenu obezbijedilo 6,5 miliona eura.

“Za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca i ličnu i porodičnu invalidninu izdvojeno je 479,8 hiljada eura a za korisnike materijalnog obezbjeđenja 877 hiljada, dok je za korisnike dodatka za djecu izdvojeno 382 hiljade eura”, navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U skladu sa Uredbom o načinu ostvarivanja prava raseljenih lica iz bivših jugoslovenskih republika i interno raseljenih lica sa Kosova koja borave u Crnoj Gori za troškove sahrane izvojeno je 21,7 hiljada eura.

“Za pravo na dodatak za njegu i pomoć izdvojeno je skoro 1,2 miliona eura, a za pravo na ličnu invalidninu više od 466 hiljada eura. Naknada roditelju ili staratelju lica koje je korisnik lične invalidnine skoro 450 hiljada eura”, kazali su.

Kako dodaju iz Ministarstva za smještaj u ustanovama socijalne i dječje zaštite obezbijeđeno je skoro 185 hiljada eura, a za smještaj u ustanovama van Crne Gore skoro 21 hiljada, za korisnike porodičnog smještaja oko 124 hiljade eura.

“Za troškove ishrane djece u predškolskim ustanovama 26,2 hiljade, korisnike refundacije za porodiljsko odsustvo više od 1,3 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Naknade po osnovu rođenja troje ili više djece u skladu sa Zakonom i izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore čine oko 620 hiljada ura.

“Za uplatu doprinosa korisnicama nakande po osnovu rođenja troje ili više djece 157,4 hiljade a za povlastice na putovanje lica sa invaliditetom izdvojeno je nešto više od 192 hiljade eura”, zaključuju iz ministarstva.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *