U SUBOTU NOVI PROTEST, ORGANZATORI PORUČILI: Ne nasijedajte na provokacije! - Volim Podgoricu

U SUBOTU NOVI PROTEST, ORGANZATORI PORUČILI: Ne nasijedajte na provokacije!

Peti protest građanskog pokreta “Odupri se – 97.000” biće održan 16. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Organizatori su pozvali sve slobodne ljude da se pridruže, i naveli da je to, kako kažu, jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana i da se sprovedu korjenite promjene sistema koji, kako kažu, već decenijama ne služi njima.

“Ovaj protest, kao i svi do sada, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica”, naveli su u saopštenju.

Navode da je došlo vrijeme za istorijske promjene u cijelom društvu.

“Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom”, ističe se u saopštenju.

Organizatori su naveli i da će protestna šetnja nakon govora krenuti Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

“Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com