Home / NOVOSTI / Ubica sa Novog Zelanda obišao Hrvatsku, Crnu Goru i Bugarsku: A evo kako je “objasnio” razloge za MASKAR

Ubica sa Novog Zelanda obišao Hrvatsku, Crnu Goru i Bugarsku: A evo kako je “objasnio” razloge za MASKAR

– Napadač koji je danas na Novom Zelandu otpočeo krvavi pir ranije je posjetio Balkan, prošao je kroz Srbiju, Rumuniju i Crnu Goru 2016, a dvije godine kasnije je bio u Bugarskoj kao turista – rekao je glavni bugarski tužilac Sotir Cacarov na konferenciji za medije koja je održana po okončanju sastanka sa informativnim službama te zemlje, a povodom napada koji se dogodio u Krajstčerču, gradu na Novom Zelandu.

MONSTRUM SA NOVOG ZELANDA NA ORUŽJU IMAO IMENA CRNOGORSKIH I SRPSKIH JUNAKA: Lazar, Miloš Obilić, Bajo Pivljanina, Marko Miljanov(FOTO)

– Ono što se u ovoj fazi može reći jeste da nema dokaza o terorističkoj vezi sa našom teritorijom. U verziji koja je predočena njegovo putovanje u Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru, kao i njegov dolazak ovdje, uglavnom je vezano za posjete istorijskim lokalitetima. Postoji stalna veza sa istragom u Novom Zelandu i Australiji – dodao je tužilac, piše bugarski “Trud”.

Napadač na džžamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu Brenton Tarant je u svom antimigrantskom manifestu pisao o razlozima svojih postupaka, pa je tako kao jedno od glavnih opravdanja za napad, naveo osvetu za ubistvo 11-godišnje Ebe Akerlund u terorističkom napadu na Stokholm 2017, prenio je “Telegraf”.

“Nisam više mogao da ignorišem napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju vjeru i na moju dušu. Ne mogu ignorisati”, napisao je.

Eba, koja je bila djelimično gluva, nestala je nakon što je Akilov ukradenim kamionom uletio u grupu ljudi u Stokholmu.  Nakon napada njeni roditelji su na društvenim mrežama objavili njene fotografije kako bi je pokušali pronaći. Ubrzo se pojavila informacija da je djevojcica poginula u napadu.

“Eba je bila nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva Eba. Njena smrt, za koju su krivi uljezi, njena nasilna smrt natjerala me da učinim ovo”, napisao je on.

Otac djevojčice, Stefan Akerlund, zgrožžen je činjenicom da je terorista sa Novog Zelanda iskoristio njenu smrt kako bi opravdao ovaj stravičan čin: “Oblio me hladan znoj kada sam ugledao oružžje sa imenom moje kćeri na njemu. Kada ćemo… napokon moći da tugujemo u miru”, kazao je za “Dejli bist”.

loading...

One comment

  1. Idiot nikakve veze nema sa Crnom Gorom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com