UBIJENO NAJMANJE 49 LJUDI: Na oružju imena imena Marka Miljanova, Baja Pivljanina, Miloša Obilića - Volim Podgoricu

UBIJENO NAJMANJE 49 LJUDI: Na oružju imena imena Marka Miljanova, Baja Pivljanina, Miloša Obilića

Brenton Tarant, muškarac koji je identifikovan kao napadač na dvije džamije u Novom Zelandu, na municiji koju je koristio u napadu imao je, između ostalog, ispisana i imena Marka Miljanova i Baja Pivljanina.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO, 18+) STRAVIČAN SNIMAK: Tijela leže na gomilama, a terorista bez milosti puca! Izašao napolje, pa nastavio krvavi pir

U napadu u gradu Krajstčerč je ubijeno najmanje 49 osoba, saopštila je tamošnja policija.

Mirza Hajrić, ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji, za televiziju N1 je govorio o snimku koji je napadač snimao tokom terorističkog čina i navodno objavio na društvenim mrežama.

On je kazao da je napadač slušao “četničke pjesme” u kojima se “pominje Radovan Karadžić”.

“Nemamo jasne informacije da li neko od ubijenih i povrijeđenih iz BiH. Ono što posebno zabrinjava nas iz Bosne i Hercegovine je što je ubica koji je bijelac i rođen je u Australiji, prilikom direktnog snimka koji je postavljen na društvenim mrežama, na putu za džamije gdje je počinio masakr slušao četničke pjesme, pjesme srpskih nacionalista u kojima se pominje Radovan Karadžić, koji treba da vodi Srbe, koji se nikoga ne boji, spominju se ustaše i Turci koje treba pobiti”, kazao je Hajrić za N1.

Na municiji se nalazi i ime Miloša Obilića, kao i ime bečkog vojnog guvernera Ernsta Rüdigear von Starhemberga koji je branio Beč od Turaka 1683. godine.

Imena su bila ispisana i na puškama koje je koristio.

Policijski načelnik Majk Buš opisao je napadača kao ekstremno desničarskog nasilnog teroristu.

Policija je uhapsila četvoro ljudi, ali novozelandska premijerka je potvrdila da još ljudi povezuju s ovim napadom. Među uhapšenima je i napadač.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com