Vladimir Jokić pred smjenom? - Volim Podgoricu

Vladimir Jokić pred smjenom?

Kotorska URA, koja je dio lokalne vlasti, uputila je incijativu svim partijama u parlamentu da se skrati mandat aktuelnom sazivu i ide na vanredne izbore.

Oni su nezadovoljni što je predsjednik opštine Vladimir Jokić podržao novi koncesioni ugovor za Luku Kotor, za koji tvrde da je štetan po grad.

I SDP zato traži smjenu Jokića, ali oni ne bi rušili koalicionu vlast, navodeći da “zbog odgovornosti pojedinca – gradonačelnika, ne treba rušiti opozicionu vlast”.

GP URA u Kotoru vodi potpredsjednica Opštine Liljana Popović Moškov koja je uputila inicijativu nakon što je prekjuče saopštila da gradonačelnik “neuvažavanjem koalicionih partnera, ruši vlast“ u tom gradu.

Demokrate, URA, SDP i DF uz parlamentarnu podršku SNP–a čine vlast u Kotoru, dok su DPS, SD, HGI i LP u opoziciji. Inicijativu GP URA treba da podrži 11 odbornika, a imajući u vidu stav SDP-a, kao i to da je Jokić iz Demokrata, URA će podršku morati da traži u ostatku vlasti koju čine DF i tri bivša odbornika SNP-a, koji su takođe za ugovor. Za inicijativu će biti potrebna i podrška opozicionog DPS-a.

Jokić je u srijedu kao predstavnik Opštine – većinskog vlasnika preduzeća Luka Kotor AD, na ponovljenoj Skupštini akcionara te firme, glasao za usvajanje odluke kojom se omogućava da predsjednik Borda direktora Luke Branko Ivanović (SNP), potpiše ugovor o prvenstvenoj koncesiji sa Vladom Crne Gore, za gazdovanje lukom u Kotoru u narednih 12 godina.

SDP i URA dovode u pitanje biznis i plan ulaganja Luke Kotor za narednih 12 godina, koji su bili preduslov da ta firma uopšte dobije koncesiju i time zadrži gazdovanje nad najvećim privrednim resursom Kotora u rukama grada.

Ta dva dokumenta po tumačenju SDP-a, a čemu se naknadno priključila i URA, su diskutabilni sa stanovišta zaštite prirodnih i istorijskih vrijednosti Kotora, odnosno uslova života građana te Opštine.

Jokić je ranije kazao da bi “i sutra ponovno ovako postupio jer je u pitanju dobar posao za grad”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com