SINAN JE 20 GODINA ŽIVIO U RUDARSKOJ JAMI DUBOKOJ 20 METARA: Sada je našao krov nad glavom, ali njegova agonija nije završena (VIDEO) - Volim Podgoricu

SINAN JE 20 GODINA ŽIVIO U RUDARSKOJ JAMI DUBOKOJ 20 METARA: Sada je našao krov nad glavom, ali njegova agonija nije završena (VIDEO)

Ferid Sinan iz Kaknja, nakon 20 godina života po rudarskim jamama, dobio je pravi krov nad glavom.

On se iz jame uselio u kuću koja ima struju, vodu, kupatilo i sve uslove dostojne čovJeka. Međutim, ovdJe se njegova agonija ne završava.

Kuća u koju se Ferid uselio je na prodaju, a kad se pojavi kupac, niko ne zna šta će biti sa njim.

Ferid Sinan je penzionisani borac armije BiH, nema nikakvih primanja, a oduzeta mu je i naknada koju je primao jedno vrIJeme kao invalid.

Sinan je postao beskućnik kada se rastao od supruge, s kojom ima dvoje djece. S njima sada nije u kontaktu. Kada je ostao bez posla u rudniku, a država od njega okrenula leđa, nije imao novca za podstanarsku sobu, pa je počeo da živi po raznim šupama. Zatim je 20 godina živio u rudarskoj jami, 15 metara pod zemljom, više gladan nego sit. Jednom se jama čak i obrušila na njega, pa je ostao zatrpan dva i po dana.

Ferid je braneći BiH pet puta ranjen, a i danas osjeća brojne posljedice.

– Borio sam se u tom ratu, a sad se vučem, patim… Još u sebi imam metaka, jedan u obrazu, drugi je pored srca, ali nemam pravo na liječenje. Tako su mi rekli na birou kad sam išao da tražim zdravstvenu knjižicu – izjavio je ranije Ferid.

(Telegraf.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com