,,Vrhunac kompromitacije DPS uređivačkog tima Javnog serisa” - Volim Podgoricu

,,Vrhunac kompromitacije DPS uređivačkog tima Javnog serisa”

Kompromitacija aktuelnog, DPS, uređivačkog tima RTCG-a sa partijskom većinom i u Savjetu te medijske kuće otete od građana Crne Gore, ne prestaje a posljednjih nekoliko dana je doživjela vrhunac, ocijenio je šef medijskog tima Građanskog pokreta URA Bojan Jevrić.

“Kako slikovito izgleda uređivačka politika otetog Javnog servisa ovih dana pokazuju profesionalci iz te medijske kuće. Ono što smo pretpostavljali, sada i dokazano znamo. Program Javnog servisa uređuje se iz formalnih i neformalnih kabineta DPS-a koji su, kako i crnogorski sudovi ovih dana presuđuju, pravnim nasiljem izvršili čistke nepodobnih a u fotelje menadžmenta instalirali svoje partijske kadrove. Tako nam objektivno i nepristrasno Prvi program uređuje kadar koji je došao iz Vlade DPS-a, pritom ne zadovoljavajući kvalifikacije za to radno mjesto, a medijskom kućom svih građana generališe čovjek koji je redovan na koktelima vladajuće partije, na kojima ne krije simpatije prema njenoj politici i njenom vječnom predsjedniku. Takve ljude plaćaju svi građani kako bi uređivali medij koji je u vlasništvu svih građana Crne Gore”, naveo je Jevrić.

Dodaje da su “partijski činovnici na programima RTCG-a cenzurisali i najnoviju ekspertizu Stejt dipartmenta”.

“U ekspertizi Stejt dipartmenta stoji sljedeće: “7. juna, upravljački Savjet javnog emitera Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) razriješio je generalnu direktoricu RTCG Andrijanu Kadiju. Šest od devet članova Savjeta glasalo je za smjenu Kadije. Svih šest su bili bliski vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS)… 30. novembra, upravljačko tijelo Savjet RTCG izabrao je za novog generalnog direktora Božidara Šundića, koji takođe ima snažne veze sa DPS-om. Jasno je da ovakva šarenijada i neprofesionalizam u Javnom servisu ne mogu dugo trajati, zato pozivamo sve profesionalce iz naše medijske kuće da ne ćute pred atakom neprofesionalizma i najnižeg nivoa propagande koja se nameće od partijskog uređivačkog tima otetog Javnog servisa”.

Jevriće je pozvao javnost na bojkot programskog sadržaja RTCG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com