ZORAN LEKOVIĆ: Nema politike, NAMETNULI su mi goste i ISKLJUČILI sa kolegijuma! - Volim Podgoricu

ZORAN LEKOVIĆ: Nema politike, NAMETNULI su mi goste i ISKLJUČILI sa kolegijuma!

Generalni direktor Javnog servisa Božidar Šundić odbacio je sve optužbe urednika emisije Okvir Zorana Lekovića, koji je prije dva dana poslao dopis Savjetu ove kuće i obavijestio javnost kako mu menadžment i uredništvo nameću goste i temu, te da tu emisiju režira neko van Javnog servisa, piše Pobjeda.

Šundić je juče ocijenio da su Lekovićeve izjave proizvod mašte i čaršijskih nagađanja sa kolegama i saradnicima, a sve u susret današnjim protestima.

Leković je, s druge strane rekao da je podmetačina da njegov javni istup ima ikave veze sa političkim događajima i protestima i da razmišlja da se ovim pitanjem pozabavi tim advokata. U dopisu Savjetu RTCG Leković je naveo kako su, dok je on bio opravdano odsutan, angažovali goste za emisiju Okvir, koji su, smatra on nerelevantni, te da je tema politička, što nije predmet njegove emisije.

Naveo je da je odbio da radi emisiju sa tim gostima i da mu je tada rečeno da odmara i da se posveti porodici, a da će Okvir 17. marta raditi neko drugi.

Šundić je, međutim, juče u izjavi za Pobjedu rekao da nije istina ništa što je Leković rekao i istakao da program Javnog servisa uređuje urednički kolegijum i niko sa strane. Naveo je i da Leković na uredničke kolegijume rijetko dolazi.

“Pravi profesionalci svoje probleme ne rješavaju van redakcije, preko društvenih mreža i sa onima koji rade u posljednje vrijeme protiv RTCG, već u kući gdje Leković redovno prima lični dohodak. Od mene nije tražio pomoć niti je sa mnom razgovarao, a o ovom problemu sam saznao preko društvenih mreža. Svaki njegov posao je problematičan u posljednje vrijeme, jer je i ranije sa rukovodstvom dolazio u sukobe”, istakao je Šundić.

Uzvraćajući na Šundićeve tvrdnje, Leković je kazao da nije istina da ne dolazi na kolegijum, već da od trenutka kada je Mila Vuković urednica Prvog programa, njemu nije dozvoljeno da im prisustvuje.

“Isključen sam sa kolegijuma iako sam urednik ekonomske redakcije, zato što ja na kolegijumima pričam i predlažem teme i pravim ugao teme, a Milosavi Vuković se to ne dopada, pa me je bez ikakvog papira isključila sa kolegijuma”, istakao je on.

Na Šundićeve, kako je rekao, političke insinuacije bi se i nasmijao da mu nije, kaže, tužno u što se Javni servis pretvorio u posljednje vrijeme.

“Moja reakcija nije izazvana političkim uticajima ili nekim događajima kao što je to protest to je klasična zamjena teza i podmetačina. Bez moje volje su mi nametnuti gosti što se nikada nije desilo u emisiji Okvir za deset godina koliko postoji. To je emisija koja se bavi ekonomskim i socijalnim pitanjima, a ne politikom, jer je to striktno zabranjeno planom koji propisuje da se politikom bavi emisija Argument”, rekao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com