Policajac osumnjičen da je pijan udario kolegu pesnicom - Volim Podgoricu

Policajac osumnjičen da je pijan udario kolegu pesnicom

Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova ocijenio je da je policijski službenik Odjeljenja bezbjednosti Kotor I.J. prekršio Kodeks policijske etike kada se u aprilu prošle godine u Bosni i Hercegovini sukobio sa tamošnjim policajcem, kojeg je udario pesnicom. Zbog toga je protiv policajca I.J. podnesena krivična, ali i prekršajna prijava pred nadležnim organima u BiH.

“Razmatrajući dostavljene spise predmeta odbor je donio mišljenje da je u postupanju policijskog službenika I .J. došlo do kršenja odredbe Kodeksa policijske etike iz oblasti Zaštita ugleda (Policijski službenik je dužan da se i kada nije na dužnosti ponaša na način da ne naruši svoj ugled i ugled Policije u cjelini)”, konstatovano je u izvještaju Etičkog odbora sa sjednice.

Incident se dogodio 12. aprila u hotelu „Sunce” na planini Vlašić. Policajci su tamo zatekli njima nepoznatu osobu, za koju su naveli da je u vidno alkoholisanom stanju. Nakon toga, osoba koja je narušavala javni red i mir u hotelu privedena je u policiju. Policajci su kod njega pronašli službenu legitimaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Policajac iz Kotora tada je u Travniku pesnicom udario kolegu iz BiH.

I.J. je nakon toga alkotestiran, te je utvrđeno da ima 1,59 promila alkohola u krvi. On je zadržan u policiji u Travniku, a o svemu je obaviješteno crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Protiv I.J. su pokrenuli disciplinski postupak, a tokom istrage utvrdili su da je protiv policajca iz Kotora dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Travniku podnio krivičnu prijavu za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog remećenja javnog reda i mira pokrenut je i prekršajni postupak pred nadležnim sudom u Travniku.

U izvještaju Etičkog odbora nije navedeno da li je MUP Crne Gore kaznio policajca I.J.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com