Studenti otpužili trudnu ćerku Bila Klintona za teroristički napad na Novom Zelandu (VIDEO) - Volim Podgoricu

Studenti otpužili trudnu ćerku Bila Klintona za teroristički napad na Novom Zelandu (VIDEO)

Čelsi Klinton, ćerka Bila i Hilari Klinton, prisiljena je danas da se izvini, nakon što su je muslimanski aktivisti verbalno napali na javnom bdijenju za žrtve napada na džamije na Novom Zelandu.

Oni su istakli da je Čelsi izazvala nasilje protiv muslimana zbog svojih kritika na račun Ilhan Omar, zastupnice u Predstavničkom domu Kongresa, koja je muslimanske vjeroispovijesti.

Čelsi Klinton, ćerka Bila i Hilari Klinton Foto: AP/Tanjug

Klintonova je prisustvovala bdijenju za žrtve masakra u dve džamije, u kojima je poginulo 50 osoba, dok je više desetina ranjeno.

Video snimak verbalnog napada pokazuje da je incident izbio ubrzo nakon što je Klintonova došla na bdijenje. Na snimku se vidi kako uznemirena muslimanska aktivnistkinja napada ćerku Hilari Klinton zbog izjava koje je uputila Omarovoj.

Čelsi je bila zatečena optužbama i počela je da se izvinjava, ističući da ono što je rekla nije imalo cilj da nekog uvrijedi.

– To svakako nije bila moja namjera. Vjerujem da su riječi važne, ali vjerujum da moramo da pokužemo solidarnost – kaže Klintonova.

Уграђени видео
– Ovo ovde je rezultat masakra koji su pokrenuli ljudi poput vas i riječi koje ste vi poslali u svijet – kaže aktivistkinja, dodajući da Klintonova treba da osjeća krivicu zbog onoga što se dogodilo žrtvama.

Video-snimak je na Tviteru objavio prijatelj aktivistkinje, koja se potom oglasila ističući da ju je dolazak Klintonove na bdijenje naljutio i da se neće izviniti za svoj napad.

Aktivistkinja je Čelsi Klinton optužila za podsticanje islamofobije i rasizma zbog situacije sa Ilhan Omar.

Ćerka Bila i Hilari Klinton je bila u dio grupe demokrata koji su se suprotstavili tvrdnjama Omarove, koja je istakla da bogati izraelski lobi ima ogroman uticaj u američkoj politici.

Ilhan Omar, zastupnica u Predstavničkom domu Kongresa Foto: Tanjug/AP

Američka kongresmenka, somalijskog porijekla je jedna od dvije muslimanke u Kongresu. Nju su optuživali za antisemitske izjave, kada je istakla da američki Jevreji imaju odanost prema dvije strane.

U februaru se Klintonova upustila u žestoku raspravu između Omarove i jevrejskog novinara u vezi sa ulogom američkog izraelskog komiteta za javne poslove u politici.

Omarova je pozvala Klintonovu da razgovaraju o tom pitanju: “Radujem se izgradnji inkluzivnog pokreta za pravdu zajedno sa vama”.

 

 

rt.com

1 komentar

  1. Za napad koji se dogodio na Novom Zelandu su krivi,kako je to jasno stavio do znanja poremećeni ubica,pedofili muslimani iz Pakistana,koji su se naselili u Norveškoj. Zašto neko ne poveze ovaj zločin sa zločinima u Njuorku,Parizu i t d?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com