Crna Gora među DESTINACIJAMA koje će milijarderi posjetiti ove godine - Volim Podgoricu

Crna Gora među DESTINACIJAMA koje će milijarderi posjetiti ove godine

Investiranje u putovanja je postalo nevjerovatno popularan način dokazivanja statusa i moći, među najbogatijim ljudima. I za njih su putovanja daleko više od ideje za odmor.

U današnje vrijeme, milijarderi odlaze na luksuzna putovanja koja traju i po nekoliko mjeseci, u želji da povrate energiju i da se povežu sa najbližima iz porodice, piše Business Insider.

Ta putovanja mogu biti „u formi“ ekstremnih avantura, luksuznog odmaranja i edukativnih ekskurzija.

Ali gdje milijarderi putuju?

Biznis Insajder je istraživao potencijalne destinacije za 2019. godinu u saradnji sa turističkom agencijom „Original Travel“, koja planira putovanja za najbogatije.

Iako su na listi neki „klasici“ poput Velike Britanije i Francuske, svoje mesto na listi „pronašle“ su i Ruanda i Mjanmar.

Evo i konačne liste:

15. Crna Gora

Crnoj Gori je u prošlosti falio smještaj „prve klase“. Međutim, sa otvaranjem turističkog grada Luštica Bay, bogatim posjetiocima je i ovo mjesto u planu.

14. Oman

Oman je država na južnoj obali Arabijskog poluostrva. Oman će biti sljedeća velika luksuzna destinacija za bogataše, piše Business Insider. Vrhunac sezone traje od oktobra do aprila.

13. Francuska

Šampanja, oblast na sjeveroistoku Francuske, je za sad najpopularnije mjesto u Francuskoj. Tome je doprinijelo skorašnje otvaranje luksuznog hotels „The Royal Champagne“.

12. Velika Britanija

U Londonu su „koncentrisani“ svi luksuzni hoteli – Claridge, The Connaught, The Dorchester.

11. Indija

Indija je oduvijek bila omiljena destinacija za autentična iskustva i bogate turiste.

10. Čile

Čile je poznat po svojoj bogatoj istoriji, interesantnoj kulturi i pejzažima koji oduzimaju dah.

9. Turska

Sa padom vrednosti turske lire i otvaranjem novih hotela, obala Turske nikada nije bila primamljivija.

8. Sejšeli

Desetine ostrva u Indijskom okeanu, poznati kao Sejšeli, jedno su od najtraženijih mjesta prema agenciji Original Travel.

7. Mjanmar

Mjanmar nudi luksuzan odmor u svakom smislu – od luksuznih krstarenja brodom do elitnih plaža.

6. Ruanda

Ruandu je Luxury Travel Mag proglasio novom afričkom luksuznom destinacijom u 2018. godini. Ova destinacija je poznata po svojim prirodnim bogatstvima, kao i nacionalnim parkovima: Akagera, Nyungwe i Volcanoes.

5. Butan

„Neiskvaren“ Butan je idealan za putnika koji ima novca i voli avanture.

4. Kolumbija

Kolumbijski pejzaži koji oduzimaju dah zaslužuju mnogo više pažnje. To se trenutno mijenja, jer je od početka ove godine porastao broj zainteresovanih za putovanja u Kolumbiju.

3. Island

Na Islandu se nalaze tzv. „Kristalne pećine“, iz kojih možete gledati polarnu svjetlost, kao i veliki vodopadi i crne pješčane plaže koje treba istražiti.

Prva dva mjesta zauzimaju:

2. Japan

Postoji mnogo načina da uživate u luksuznom putovanju kroz Japan vozom – kao što je The Twilight Express Mizukaze sa vrhunskom sobom koja košta 22.000 dolara za dva noćenja, tj. trodnevni izlet.

1. Egipat

Postoje dvije glavne atrakcije koje sve više podstiču turiste da se odluče za ovu destinaciju. Prva atrakcija je parni brod Sudan – u pitanju je krstarenje Nilom, a brod se zaustavlja na arheološkim lokalitetima, tamo gdje se nalaze hramovi i grobnice.

Druga atrakcija je Veliki egipatski muzej, preseljen i novoizgrađen sa pogledom na piramide u Gizi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com