Home / NOVOSTI / NAPAD U HOLANDIJI: Rešetao ljude po tramvaju, troje MRTVIH i više povrijeđenih! Velika potjera za napadačem (37), helikopteri nadlijeću grad!

NAPAD U HOLANDIJI: Rešetao ljude po tramvaju, troje MRTVIH i više povrijeđenih! Velika potjera za napadačem (37), helikopteri nadlijeću grad!

Najmanje tri putnika su ubijena, a više povrijeđeno kada je muškarac (37) otvorio vatru na ljude u tramvaju u Utrehtu u Holandiji,potvrdio je gradonačelnik ovog grada.

Holandska policija je objavila i sliku čoveka za koga veruju da je povezan sa napadom. U pitanju je Gokman Tanis (37) koji je rođen u Turskoj.

 

FOTO: TVITER

Građani su upozoreni da ne prilaze ovom muškarcu ukoliko ga vide, već da momentalno kontaktiraju policiju. Takođe se savetuje građanima da ne izlaze bez preke potrebe na ulice dok je potera u toku.

Prema izjavama svjedoka posle napada na mestu zločina je ostavljena i poruka.

Školama je naređeno da zaključaju vrata, a snage bezbednosti su raspoređene na aerdromu i drugim vitalnim infrastrukturnim objektima

Jedan od svjedoka rekao je da je video ženu krvavih grudi da izleće iz tramvaja.

 

“Ubacio sam je u svoj ato da bih joj pomogao, bila je upucana u grudi, Kada je policija stigla ona je već bila bez svesti” rekao je uznemiren očevidac.

FOTO: EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

U međuvremenu su se pojavili snimci racije na jednu zgradu u gradu.

Portparol holandske policije Jost Lanšage izjavio je danas da je pucnjava u tramvaju u Utrehtu možda imala teroristički motiv.

 

1 / 6 FOTO: EPA

Napad se dogodio rano jutros na periferiji grada, a policija je blokirala ulice oko mesta napada.

Holandski premijer Mark Rute je rekao da je vlada formirala krizni štab.

Jedan očevidac je rekao lokalnim medijima da je video četvoricu muškaraca kako pucaju na trgu, a zatim su pobegli u različitim smerovima.

Napadač je pobjegao, potvrdio je portparol policije. Policija je takođe saopštila da su tri helikoptera poslata u poteru za njim.
FOTO: EPA

Trg oko tramvajske stanice blokiran nakon pucnjave, javili su lokalni mediji.

Policija je zatvorila područje i susedne ulice, ali je napadač uspeo da pobegne.

Portparol policije izjavio je da se incident dogodio u ili blizu tramvaja na Skveru 24 oktobar, koji je nakon incidenta zatvoren.
Pucnjava se dogodila u 10.45 po lokalnom vremenu, a nad mestom incidenta kruže helikopteri.

Kako se navodi, incident se dogodio nedaleko od bolnice Oudenrijn.
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com