Podgorica dobija nove drvorede u OVIM ULICAMA - Volim Podgoricu

Podgorica dobija nove drvorede u OVIM ULICAMA

Ulice Marka Miljanova, Blok devet, Slovačka ulica, Vijenci Danila Kiša i Ulica Filipa Lainovića u ovoj godini dobiće nove drvorede, a u njima će biti posađeno 134 komada odraslih sadnica. To je Danu saopštila Daca Popović, v.d. direktora Zelenilo koja je istakla da su iz budžeta za investicije opredijelili 100.000 eura.

Popović je kazala i da preduzeće na dan 11. mart od pravnih i fizičkih lica potražuje 16.020 eura, dok im obaveze iznose 25.527 eura.

“Sredstva su namijenjena za realizaciju projekata ozeleljavanja manjih “urbanih džepova”. Takođe, planirana je ugradnja dva dječja igrališta po važećim standardima za bezijednost djece. Početak nove proljećne akcije sadnje putem aplikacije “Moje drvo” planiran je za prvi dan proljeća. Na pet novih lokacija najvećim dijelom planirana je sadnja drvoreda, a Ulica Marka Miljanova, Blok devet, Slovačkaulica, Vijenci Danila Kiša i Ulica Filipa La- inovića biće bogatije za 134 komada odraslih sadnica”, kazala je Popović.

Ona je navela da Zelenilo održava 579 hektara Ćemovskog polja.

Popović navodi da je realizovan projekat uređenja i revitalizacije dijela Ćemovskog polja na Starom aerodromu površine 90.000 kvadrata i zasađeno 241 sadnice listopadnog i zimzelenog drveća, urađena trim staza i na 15 punktovaugrađeni sportsko-rekreativni sadržaji uz stazu.

Kako je najavila Popović, zaposliće još radnika.

“Kako u okviru naših djelatnosti postoji veliki broj operacija sezonskog karatera mi ćemo po potrebi povećavati broj zaposlenih. Oni će biti kvalifikovani za radove koji odgovaraju kalendaru njegovanja biljaka, neophodnih za sezonske poslove. Sve to radimo kako kako ne bi trpjela niti jedna od ranije preuzetih obaveza, aktivnosti na redovnom održavanju javnih zelenih površina, kao ni novootvoreni poslovi sezonske prirode”, navodi Daca Popović.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com