PODGORICA: Od 26 lica oduzeta droga, dva lica uhapšena zbog oružja - Volim Podgoricu

PODGORICA: Od 26 lica oduzeta droga, dva lica uhapšena zbog oružja

Tokom planskih aktivnosti koje su preduzete u cilju otkrivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, sa akcentom na sprječavanje tzv. ulične prodaje droge,službenici podgoričke policije su kod 26 lica, starosti od 17 do 43 godine, pronašli i oduzeli drogu.

Kako je saopštila Uprava policije, oduzeto je ukupno 21 pakovanje marihuane, sedam pakovanja kokaina, pet pakovanja heroina, dva pakovanja skanka, jedno pakovanje sa sadržajem spida, šest tzv. džointa i osam tableta koje se nalaze na spisku opijata.

Sa svim navedenim upoznat je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se protiv ovih lica podnese prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Takođe, tokom ove akcije, od P.M. i H.K. su oduzete dvije automatske puške marke „Crvena zastava“, u ilegalnom posjedu.

“Ova dva lica su lišena slobode i uz krivične prijave su privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Automatske puške upućene su na vještačenje.”, kaže se u saopštenju.

Službenici CB Podgorica i ostalih organizacionih jedinica Uprave policije će, poručuju, nastaviti sa planskim i koordiniranim aktivnostima u cilju otkrivanja i oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu, kao i narkotika i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com