Stanovnici Žabljaka poklanjaju Crno jezero - Volim Podgoricu

Stanovnici Žabljaka poklanjaju Crno jezero

Dobro ste čuli.
U našoj zemlji je štošta na prodaju, ali najbolje je na poklon. Široko.

Naime, Crno jezero je najdragocenije od Gorskih očiju Durmitora i Žabljačani su decenijama svoju djecu hranili zahvaljujući njegovoj ljepoti, ali su slabe memorije, pa ih na ovom laganom proljećnom povjetarcu drveće koje predstavlja naše korijene mnogo ne interesuje.

Tako bi to vidio običan posmatrač. No, ovo je lažni naslov. Šumu oko Crnog jezera, bez ikakve najave ili pokrića, ne ruše Žabljačani. Neki od njih pojma nemaju šta se dešava (izađite iz kuća), neki nemaju dovoljno razvijenu svijest da bi razvili empatiju prema drveću, a neki, neki će prekinuti ovo gaženje dostojanstva svega što je živo. Koliko je sjutra.

Šumu ruši neznani junak koji se osilio na podvig za kakav niko nikada nije, od kako je istorije ove i svake druge zemlje koja je kao svoje blago čuvala gorepomenute resurse. On bi naime, na obali Crnog jezera da gradi BUNGALOVE.

Novac je metafora za životnu energiju i onaj koji je u sebi nema ( gospodine, tebi ne treba šuma nego psihijatar), neće prezati da je na kakav god način stekne, ali VI, ljudi, morate dići svoje srce iz peta i spasiti ono što OD VAS OČEKUJE DA BUDE ZAŠTIĆENO.

Ukoliko ne zaštitimo prirodu od koje živimo, ukoliko ne ispunimo svoju ljudsku, korjensku, duhovnu, prađedovsku, krvnu i svaku drugu dužnost, odrećićemo se sebe samih, tako i svojih predaka i svojih potomaka.

CRNA GORA NIJE LIJEPO OBLIKOVANA MAPA KOJU ĆEMO DA MUZEMO DOK NE NESTANE SA LICA ZEMLJE.

ONA JE ŽIVA.

CRNA GORA NIJE RAZGLEDNICA, KROZ SVAKO DRVO I KROZ SVAKU VODU DIŠETE VI I VAŠA DJECA.

MI NISMO ZOMBIJI I SVAKOME KO NAM DIRA DUŠU POKAZAĆEMO KOLIKO JE ONA SNAŽNA. Hoćemo li?

Jelena Vuković putopjesnikinja

3 komentara

  1. Hi, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!! xrumer

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com